Frödinge Chokladbollskladdkaka

Dannes Recension

En produkt som på senare tid börjat bli subjekt för snacksexperimenterande är den klassiska kladdkakan. Ett exempel är Almondy’s Maraboukladdkaka, som med sitt täcke av choklad över den vanliga degen ger smak och mouthfeel en extra (och välkommen) dimension som lyfter produkten till att bli godare än enbart kladdkaka. Lyckas Frödinge spöa dem med sin chokladbollsvariant?

Svaret är definitivt nej.

Här trampar man rakt in i klaveret. Främst genom man inte ens tillsatt chokladbollar. Efter grundlig provsmakning är min slutsats att Frödinge blåst den oskyldige konsumenten genom att tillsätta torra havregryn istället för riktiga chokladbollar. Ingenstans i kakan kan jag upptäcka det minsta spåret av chokladboll – däremot är den fullpackad med lågkvalitativa havregryn som gör kladdkakan svår att tugga och inte alls njutningsbar.

Det här är ett klockrent exempel på vad som stör mig mest av alla misstag som en producent kan göra. Man utlovar något som skulle kunna vara fantastiskt gott, för att sedan istället göra konsumenten besviken med vad man egentligen gömt i förpackningen. Det är ett myglande och orespektfullt beteende som ingen kund ska behöva utsättas för. Yes Frödinge, I’m talking about you. Till VD’n har jag bara en sak att säga: Avgå.

Mitt betyg: 3

Återköp: Definitivt inte, en besvikelse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.