Arla Köket Laktosfri Gräddfil

Dannes Recension

Av chansning/impuls drog jag nyligen avtryckaren på den här laktosfria gräddfilen. Jag hade inga förväntningar, med tanke på hur bra den lokalt producerade gräddfilen från Norrmejerier är. Produktionsanläggningen ligger bokstavligt talat ett par hundra meter från min lägenhet (och ett fängelse). Jag vet inte vad de gör där inne, men ingen kan förneka att de tillverkar extremt högkvalitativa och goda mejeriprodukter.

Men varför inte testa en laktosfri? Det finns ganska stor skillnad mellan gräddfil av producenterna. Vissa är rinniga medan andra är fasta. Och syrligheten kan skilja sig markant. Det är såklart viktigt information för en sann snackkonnsör, då gräddfilen är en av hörnstenarna och stöttepelarna under smakfesten. Kan inte gräddfilen bära upp smaken av din dipp så kan du vara körd.

Det var en oväntad söt och ljuvlig smak som blåste liv i mina smaklökar då en provsked inmundigades. Inte alls samma syrlighet som andra tillverkare! Undrar hur det kan komma sig, då Arla plockat bort laktos (mjölksocker) ur den. Istället påminde smaken något om min fars hemgjorda filbunke.

Trots den oväntade och lena sötman kan Arlas gräddfil mycket väl bära upp en dip bra. Jag skulle paira den med dippar av sötare karaktär som lök eller sweet chili och undvika vitlök eller fresh island.

Mitt betyg: 8.4
Ett oväntat men välkommet betyg till den hittills väldigt snäva genren. Klart silver!

Kombinera med: Sötare dippar.

Återköp: Gärna!

Glenns Recension

Norrmejerier har sålt mig rejält på deras produktinnehav, men när brorsan förespråkade denna gräddfil från Arla behövde jag prova den, men jag erkänner att jag var smått skeptisk till att den skulle klå Norrmejeriers gräddfil.

Nu i efterhand vet jag att den inte heller gör det, men den kommer mycket närmare än ICAs gräddfil. Smakmässigt så hade bror min helt rätt om att smaken påminde smått om filbunke. Den är lika syrlig men framförallt sötare än Norrmejeriers.

Den största missen för mig är att gräddfilen är för rinnig för att fungera optimalt som chipsdipp. Det passar kanske bättre i matlagning/såser, men för snackskvällen behöver man en något mer fast dipp som inte rinner av snackset.

Sen kan man förstås dra en liten miss i förpackningen då den är helt av plast jämfört med Norrmejeriers pappförpackning. Men i slutändan fungerar Arlas gräddfil bra och smakar gott, även om den inte är en fullpoängare.

Mitt betyg: 6.8

Återköp: I brist på bättre så köper jag den gärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.