Gårdschips Dill & Parmesan

Dannes Recension

Ge godaste dillchips jag nånsin ätit!

/Snackbro’s Glenn

En ovanlig kombination av smaker från det relativt nya märket Gårdschips. Jag ser det här som en direkt utmanare mot Estrellas västkustserie. Det är samma stil på innehåll så väl som förpackning. Man specialiserar sig på lite ovanligare smaker gjorda i små batchar och med högre kvalitet – ett stort plus om du frågar mig. Gårdschips har t.o.m tagit hipsternivån upp ytterliggare ett snäpp då man på påsens högra hörn tryckt namnet på odlaren, koordinater, och den ansvarige chipsmästaren. Perfekt, då vet man vem man ska mailbomba med 1000 ointressanta nyhetsbrevsanmälningar om det är snålt med krydda i smaken.

Till skillnad mot exempelvis OLW’s massiva påsar på 275g som knappt smakar något, har man tagit en helt annan approach med gårdschips. Påsens storlek ligger på vettiga 150g. De har såklart fattat poängen. De tänker på oss rutinerade snacksare som köper fler produkter åt gången och vill undvika skammen att lämna något kvar. Men låt dig inte luras av påsens nätta storlek, för alla av Gårdschips smaker vi hittills provat har överraskat positivt och det gäller även Dill & Parmesan. Smaken är inte alls snålt tilltagen. Det är ingen smakexplosion som med Sweet chili pepper, men definitivt godkänd och väl över genomsnittet. Dessutom är kvaliteten på chipsen är genomgåense hög!

Vad som står mest ut med just den här smaken är hur lyckad kombinationen av dill och parmesan är. Brorsan som smakade före mig lyste upp förvånat och sa “de är de godaste dillchips jag ätit”. Jag var skeptisk, men efter att själv ha smakat en egen påse kan jag inte annat än hålla med. Det är verkligen de bästa dillchipsen som går att köpa i Sverige. Om man jämför mot exempelvis OLW’s dillchips tröttnar man snabbt och dillsmaken blir efter ett tag övermäktig och kvalmig. Smaken framstår som platt och för ensidig. Gårdschips överkommer detta genom att låta dillen få en mer subtil roll i smaken. Varken dillen eller parmesanen står ut för mycket, och det blir en väldimensionerad, komplex och njutningsbar upplevelse man inte tröttnar på. Bravo!

Mitt betyg: 8.3
Innovativ, uppfriskande och smakrik.

Kombinera med: Estrella Ranch dipp

Återköp: Kan definitivt ske!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.