Ben & Jerry’s Blondie Brownie Core

IMG_8362

Glenns Recension

Jag tog en chansning på en av Ben & Jerry’s glassar i Core-serien. Denna Blondie Brownie Core har hälften chokladglass och hälften vanilj, samt en kärna av salt karamell i mitten. Dessutom finns det browniebitar utspritt i glassen.

Jag säger direkt att tanken är god med denna glass, men både kvaliten och mängden på ingredienserna drar ner betyget besvikande mycket. Tillräckligt lågt för att klassas som en ‘middle of the pack’ bland B&Js smaker, men ändå bättre än deras sämsta smaker. Och den har potentialen att ranka bra mycket högre om B&J förbättrade glassen!

Både vaniljglassen och chokladglassen är alldeles för boring för att lyfta fram glassen på eget vis. Vilken tur att det då finns browniebitar utspritt i smeten… Men vänta, vart är de? Glassen har på tok för få browniebitar för att den ska hålla intresset. De borde matcha browniemängden (och kvaliten) i deras Mintsmak eller ha ännu mer!

Då finns tursamt nog den saltade karamellkärnan kvar till räddning, och visst är den god, men även här känns den lågkvalitativ jämfört med Häagen-Dazs Salted Caramel.

B&Js Blondie Brownie Core har receptet till en lyckad B&J smak, men lustigt nog sviker de en på just det som gör B&J så bra, nämligen högkvalitativa ingredienser och fullpackat med variation. Kan de leva upp till sin ordinarie standard hade jag garanterat köpt Blondie Brownie Core oftare.

Mitt Betyg: 6.1

Återköp: Enbart i brist på annat.

Dannes Recension

Här tycker jag nog brorsan är alldeles för finförnäm med smaklökarna. Personligen rankar jag smaken som definitivt bland de bästa från B&J. Vaniljglassen är riktigt, riktigt god, nästan så att den når Häagen-Dazs-kvalitet och betydligt bättre än något from the likes of GB.

Dessutom glömde brorsan en ingridiens – blondiebitarna! Ett väldigt sällsynt inslag i sveriges snackshyllor, jag tror aldrig att jag sett det i en annan produkt än denna. Visst, bitarna är kanske lite små, men jag upplever inte att de är FÖR små eller för få. Det är fortfarande stor ledning för smaken om jämför man med en svensk konkurrents tragiska försök.

Han har förvisso rätt i att karamellkärnan är sämre än Häagen-Dazs salted caramel, men det betyder inte per automatik att den är lågkvalitativ bara för att den inte lyckas jämföra sig med the top of the line. Jag menar at karamellkärnan är en av höjdpunkterna med glassen. Den är tjock, seg, och smaken sitter klockrent! Det är en helt annan typ av karamell än HD’s. Det är lite som att jämföra en riktigt bra snabbmatsrestaurang med nobelmiddagen. Båda är extremt goda, och håller hög kvalitet, men utmärker sig på skiljda sätt. BJ’s karamellkärna är mer åt det industriellt dekadenta hållet, varvid man skulle kunna säga att HD’s är fingertopps-exklusiv.

Mitt enda klagomål är egentligen chokladglassen, vilket jag tycker gäller för alla B&J’s smaker. Lite för besk och matcher inte övriga ingridienser. Allt som allt tycker jag kombinationen av ingridienser är väldigt lyckad! Nästan en personlig favorit.

Mitt betyg: 7.5
Hade kunnat nå silver om de förbättrat sin chokladglass.

Återköp: Räkna med det!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.