Grandiosa Pan Pizza Pepperoni Supreme

Grandiosa Pan Pizza Pepperoni Supreme Baked

Glenns Recension

Grandiosa har två stycken större pizzor av typen pan pizza och denna är den något mer sällsynta varianten med pepperonikorv och paprika tillagt. Jag kan vid första anblick säga att ingrediensmängden ser ovanligt bra ut för en fryspizza! Lustigt nog är det långt bättre än deras så kallade ‘Xtra-Allt’ även om pan pizzorna inte delar den beteckningen.

Däremot är en ökad ingrediensmängd obligatorisk eftersom pizzorna har en mycket tjockare botten än deras ordinarie degar. Detta är faktiskt mitt största minus med pizzan också: det är för mycket botten. Men tro inte att det är just Grandiosa jag riktar det mot, nej, det är förstås alla pan pizzor. Pan pizzor är av sin natur i obalans med ingredienserna då degen är alldeles för framtryckt. Oftast är den inte heller särskilt god av sig själv så personligen ser jag inte poängen, och det är helt klart att vanliga pizzor utklassar dem vid varje steg.

Men bortsett från allt detta tycker jag ändå att Grandiosas pan pizzor är av rätt hög standard. Skinkan och osten är rikliga och goda och pepperonikorven är ett spännande tillslag man sällan hittar på svenska pizzor. Jag hade inte förväntat mig det men jag måste nog ranka Pepperoni Supreme lägre än den vanliga pan pizzan. Jag vet inte om det är för att pepperoni och paprika är en lite udda blandning eller om den vanliga pan pizzan bildar en så stark baspizza medan denna är mindre lätt att variera, men så verkar åtminstone fallet vara.

Jag hade inga större bekymmer med pizzan utan den slank ner fint precis som den vanliga. Det finns många bättre pizzor än de två pan pizzorna men vill man ha pan pizza då finns de som en bra standard. Och jag skulle gärna se fler vanliga pizzor använda sig av pepperonikorv!

Mitt betyg: 5.9

Kombinera med: Passar säkert med många såser; vitlök, bea, ostsås, you name it.

Återköp: Tveksamt.

Dannes Recension

Precis som brorsan har jag definitivt en stark bias i tunndegade pizzors favör. Det finns inget gott argument till varför man skulle välja en panpizza framför en med normal/tunn deg. Allt är sämre. En panpizza är torrare, och den späder bara ut smaken av pizzans goda pålägg med deg.

Till produktens fördel dock, håller jag också med brorsan om att just den här panpizzan har ovanligt mycket pålägg jämfört med vanliga fryspizzor. Vår teori är att de helt enkelt måste, eftersom att pizzan skulle bli oätligt äcklig om de körde med samma fattiga ingridiensmängd som med de tunna modellerna.

Gör det då pizzan god? Nej. Såsen smakar alldeles för mycket tomatpuré, salamin är för tråkig, osten för anonym och det är i ärlighetens namn fortfarande för lite pålägg för att göra den ätlig. Den tjocka torra degen förstör bara allt ännu mer. I mitt fall resulterade smakprovningen i att jag tog ett par tuggor som man normalt äter den, för att sedan bara äta upp pålägget (dränkt i chili-aioli) för att sedan slänga 80% av degen som lämnades kvar. Inte värt pengarna.

Mitt betyg: 3.0
Snudd på bottennapp, det finns mycket bättre alternativ när det kommer till fryspizzor.

Kombinera med: Så tjockt lager sås och extra ost som plånboken tillåter.

Återköp: Glöm det

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.