OLW Rockig Chili & Ingefära

OLW Rockig Chili & Ingefära

Glenns Recension

OLW har släppt två smaker till årets Melodifestival och det var med tung skepsis jag plockade upp den här smaken då jag inte alls gillar stark ingefära. Men en recensent har sina plikter och jag körde på en favoritdipp, OLWs Ranch, to soften the blow.

Men det visade sig sluta positivt och jag blev riktigt överraskad över hur goda chipsen var! Jag säger så här, smaken är ingen full pott, inte riktigt klockren, men den är definitivt över medel och definitivt långt över mina förväntningar.

Ingefärasmaken i chipsen är det tydligaste i smakprofilen, men den är aldrig stark nog för att bli för dominant eller osmaklig. Personligen tycker jag att smaknivån är helt perfekt för ingefäran, men andra människor som gillar ingefära bättre hade kanske föredragit något mer intensivt. Svårt att säga från min sida, men jag var mycket nöjd.

Chilismaken finns men är mindre dominant. Jag hade inte kallat chipsen starka, men det finns en svag hetta som bygger upp under påsens gång. Mer av en hint än något som ligger i framkant. I stora drag hade jag klassat chipsen som en blandning av syrlighet och sötma. De har en rätt unik smakprofil som jag inte har stött på i chips förut.

OLW tog en chansning med denna nya smak men de prickade rätt och hittade en ny smak som är stark nog att brottas med deras standardsortiment som Sourcream & Onion.

Mitt betyg: 6.4

Kombinera med: Skulle nog kräva lite experimenterande då jag är obekant med smakprofilen, men OLWs Ranch jag köpte till passade fint.

Återköp: Det finns gott om godare smaker, men som variation och för något annorlunda så kan det absolut tänkas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.