Ben & Jerry’s Vegan Coconutterly Caramel’d

IMG_8275

Glenns Recension

Ryktet har spridit sig om en god ny veganglass från B&J och brorsan och jag har väntat på att den ska dyka upp i butikerna. Nu har dagen kommit och glassen har skådats. Jag erkänner direkt att jag inte är alls särskilt erfaren med veganglasser, men jag kan redan nu konstatera att det rör sig om en av de bästa jag smakat.

Glassen verkar från mina smaklökars gissning vara baserad på mandelmjölk och kokosmjölk/olja. Hela smeten har en genomgående ton av kokos och generöst utspritt hittar man även ringlar av karamell och kakor, riven kokos, och små chokladbitar.

Variationen på ingredienser är riktigt god och det gör mycket för att inte tröttna på en glass! Jag uppskattar också kvaliteten på ingredienserna. Varje aspekt av glassen är mycket stark förutom kanske smeten själv.

Jag tyckte att jag tröttnade för snabbt på smaken av glasssmeten. B&J har gjort ett bra jobb att skapa en så god veganglass men jag tror i detta fallet att den hade kunnat nå topp-poäng bara de hade använt en ordinarie smet. Att glassen redan nu är såpass bra är goda nyheter för de som håller sig till veganprodukter, men för mig känner jag att det blir mer av en begränsning då jag enbart letar efter så goda snacks som möjligt.

Den rivna kokosen, chokladbitarna; allt är där för att bilda en glass i högsta klass, men med smeten de använt så när den inte riktigt dit. Jag tycker om glassen, men jag är konstant medveten att den hade kunnat vara ännu bättre.

Mitt betyg: 6.8

Återköp: Kanske.

Dannes Recension

I’m just gonna say it: Veganglass kan inte mäta sig dekadensmässigt med riktig glass. Den har helt enkelt inte den där lena gräddigheten som tar smaken till paradisnivå. Jämfört med äkta glass smakar veganglass platt och vattnig. Med det sagt, så kan man fortfarande konstatera att veganglass kan vara god! Ett klockrent exempel på det är B&J Seven Layer Coconut Bar som jag hittade under utbytesstudier i Singapore. När glassen kom ut förde det genast mina tankar till den i Singapore, som var överraskande god! Lyckas B&J med konsten att släppa en lika bra veganglass här i sverige?

Ja, det är ganska nära. Kokosen går verkligen hem med resten av ingridienserna. Den är lagom chunky, lagom söt, och känns frisk utan att smaka sådär nyttigt äcklig. Man vet fortfarande att man kommer bli grymt fet av att äta den ofta – ett kännetäcken av god kvalitet för snacks i mina ögon.

Trots att B&J släppt smaken för drygt en månad sedan har de inkompetenta inköparna på Stora Coop här i Umeå fortfarande inte anskaffat produkten till sortimentet. Dessutom verkar har butikens bageri slutat med att tillverka kronjuvelen bland stadens bakverk: Valnötsbrownies. De var huvudorsaken till varför jag började handla där istället för Willy’s. Tack vare de där goda brownies så har Stora Coop tjänat TUSENTALS kronor att ha mig som kund varje vecka i ett par år. Och nu har man alltså cuttat produktionen och sluta köpa in de senaste snacksen från de bästa märkena. Vad håller de på med, kan man undra? Har butikens ledning helt tappat det? Tragiskt. Kanske läge att se sig om efter en butik som har koll igen.

Mitt betyg: 6.8
Det är bra, men räcker inte riktigt upp till brons. Väl värd att prova dock!

Återköp: Ja, jag känner nog för en second opinion snart.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.