Jaffa Cakes

Jaffa Cakes

Glenns Recension

Jaffa cakes är en mycket känd kaka från England och när jag såg dem dyka upp i Sverige behövde jag ta chansen att prova. Boxen var ett familjepack med tre staplar av kakor.

Kakorna har en mjuk brödaktig deg, ett chokladtäcke likt den på Digestivekexen med choklad på, och en apelsinsmakande fyllning. Till en början var kakorna ganska goda, om än lite torra, men jag måste säga att jag tröttnade på dem väldigt snabbt.

Kakorna har ingen bra balans mellan ingredienserna. Kakdegen är för torr och för dominant, chokladen är för undangömd och det skulle behövas bra mycket mer apelsin för att matcha mängden deg. Hade kakorna varit mer dekadenta i sin konstruktion hade jag enkelt kunnat äta mer av dem.

I slutändan är de helt enkelt för brödiga och trista för att jag skulle köpa dem igen.

Mitt betyg: 4.4

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.