Grom Sorbetto Al Limone

Grom Sorbetto Al Limone

Glenns Recension

Det här var för mig en mycket spännande upptäckt. De säger sig vara äkta italiensk sorbet, och en citronsorbet till råga. Det råkar faktiskt vara så att citronsorbet är den glassen jag tycker om allra bäst av alla glassar jag ätit, följd inte långt efter av en mästerlig mintchoklad. Jag har besökt Rom två gånger och att äta citronsorbet i strut på gatorna av ett somrigt Rom är bland det bästa man kan göra i glassvärlden. Precis som en god lemonade är citronsorbet oerhört svalkande med en god balans mellan syrlighet och sötma. Lyckas då den här glassen från Grom nå samma kvalitet?

Tyvärr tycker jag inte det. Den kommer närmare en riktig citronsorbet än någon annan glasssort jag provat i Sverige, men de nackdelar den har tynger ner den ganska rejält. Smaken är nära, men det är någon bismak de fått med sig som påminner om städ/reningsmedel.

Konsistensmässigt så är den svårplacerad. Ibland är den för isig och fryst, men när den smälter så skingrar sig vattnet och citronjuicen så intrycket sjunker. Konstigast av allt är att delar av glassen nästan blir till ett slags skum när den smälter. Den enda andra glassen jag ätit som gjorde något liknande var en halvdan veganglass jag provade, så varför den här glassen också reducerar sig till en bubblig massa har jag ingen aning.

Det kan mycket väl helt enkelt vara så att Grom måste ta dessa nackdelar för att kunna göra en italiensk sorbet som ska kunna skickas hela vägen till Sverige, men jag tyckte inte riktigt det var värt det. Nackdelarna är för starka och betyget skönk från en av mina toppfavoriter ner till under medel. Grom kanske lyckas bättre med sina andra smaker, men jag lär troligtvis inte köpa om citronsorbeten igen. Jag får nog vänta till nästa Italienresa igen innan jag stöter på the real deal.

Mitt betyg: 4.7

Återköp: Nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.