Gelatelli Premium Honey, Walnut & Cream

IMG_20200126_191118

Glenns Recension

Jag fick chansen att smaka en till av Gelatellis smaker och denna gång rör det sig om Honey, Walnut & Cream. Jag blev positivt överraskad av den första smaken av deras jag provade, nämligen Cookies & Cream, så jag var nyfiken hur den nya skulle jämföra.

Även i denna nya smak så märker jag att ingredienserna känns genuina. Kvaliteten ligger på en god nivå och gräddglassen passar precis lika bra här som i Cookies & Cream som en stark bas till att ösa på mer smaktillägg.

Inte heller snålar den med ingredienserna. Men jag tycker inte riktigt den når samma betyg rent smakmässigt som C&C. Jag tror det ligger i valet av ingredienser. Vi jämför med en glass med en liknande smakprofil, min gamle favorit The Vermonster från B&J. Även den har gräddglass med nötter och en söt sirap.

Men istället för honung har de använt lönnsirap och istället för valnötter så kör de med pekannötter. Överlag tror jag att B&J har gjort det klokare beslutet där, för Gelatellis saknar spetsen som lyfter upp glassen tillräckligt för att bli en favorit. Smaken är god, om än inte lika lovande som deras Cookies & Cream, men den är en aning för boring; förglömlig, för att brottas med B&Js liknande glass.

Mitt betyg: 7.2

Återköp: Kanske, men den har många starkare rivaler.

Dannes Recension

Det råder ingen tvekan om att lidl tar sikte på konkurrenten Häagen-Dazs med den här glassen. Precis som brorsan har jag bara tidigare smak av deras cookies & cream, även den en oblyg total kopia av H-D (och som lyckas RIKTIGT bra).

Glassmeten håller lika god kvalitet som C&C. Den är kompakt, tung och är tillverkad på ett ärligt sätt, utan att mygla in luft som GB gör för att blåsa konsumenten. Full pott på den punkten alltså!

Vad jag tycker glassen faller lite kort inom är övriga ingridienser. Den är god, inget snack om den saken, men jag tycker inte riktigt att honungungen passar valnötterna och glassen i en kombination som helhet. Honungen blir lite väl “syrlig” och smakar ganska pikant, och tyvärr lyckas inte valnötterna kontra för att balansera ut honungens dominans över smaken.

Ett gott försök som räcker till knappt brons, tack vare den goda vaniljsmeten. Men det finns bättre alternativ!

Mitt betyg: 7.1

Återköp: Troligtvis inte, pga bättre sma
ker som finns tillgängliga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.