Estrella Västkustchips Havssalt

Dannes Recension

En trevlig läsare vid namn Tony hörde av sig och undrade ifall vi provat västkustseriens saltade. Hans egna blogg hittar ni för övrigt här. Till vår förvåning insåg vi att smaken gått oss förbi, och schemalade således en avprovning.

Min initiala inställning var positivt skeptisk. En något motsägelsefull ståndpunkt som baseras på den milt sagt genomgående besvikelsen på alla tillverkarnas smaker med enbart salt som krydda. Det sämsta exemplet är utan tvekan OLW’s lättsaltade – en förolämpning mot chips (och inte minst konsumenterna som luras att köpa den). Å andra sidan är Estrella på stark frammars just nu. Västkustserien är riktigt bra, och man har producerat ett par totala fullpottare i form av äkta cheddar & rödlök, samt havssalt & vinäger. Lyckas man här med konststycket att tillverka världens första ätbara chips med enbart salt som smak? Som sagt, jag var skeptisk.

Vi kan börja med att konstatera att chipsen håller lika hög kvalitet (tillverkningsmässigt) som resten av västkustseriens. Knapriga och exklusiva. Vad som däremot inte sitter lika väl hos mig är själva smaken. Saltet är alldeles för anonymt, vilket lämnar en smak i munnen av rapsoljig potatis. Alla har väl sina preferenser, men själv måste jag konstatera att saltade chips helt enkelt inte är gott oavsett vem som tillverkar dem. Ärligt talat, varför välja en smak som bara har salt, när det finns SÅ många bättre alternativ och kombinationer? Jag förstår det inte riktigt. Det är som att man får välja vilken bil som helst från en bilhandlare, och man går därifrån med en rostig begagnad fiat punto istället för att glida ut i en sprillans ny, neongrön lamborghini.

Det var ett gott försök från Estrella och man är inte sämst bland salt-kramarna, men min initiala ståndpunkt står fast: Saltade chips bör bojkottas så att de slutas tillverkas och tvingas bort från marknaden. Det är inte riktigt ett bottennapp, men man nosar på gränsen. Det finns INGEN anledning att välja en påse saltade, speciellt då chipshyllorna är sprängfyllda av BETYDLIGT bättre smaker.

Mitt betyg: 3.1

Kombinera med: En dipp med MYCKET smak.

Återköp. Nej, totalt slöseri med magsäcksutrymme.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.