OLW Sourcream Sweet Chili

Dannes Recension

“Man kan alltid lita på att bli besviken av OLW”

En rykande färsk påse OLW’s Sweet Chili inhandlades nyligen och självklart tar vi vår roll som opartiska snacksrecensenter på allvar och inkommer plikttroget med en recension.

I det här fallet blir recensionen snarare avrättning, för helt ärligt så suger de här chipsen så totalt att jag bara måste varna allmänheten mot köp. Vad håller ni på med egentligen, OLW? Det blir bara sämre och sämre. Varje gång jag köper en påse är smaken mer och mer urvattnad, och nu har det sjunkit så lågt ner i snålträsket att jag knappt kan känna någon av de två smakerna som framsidan så självsäkert påstår finns i påsen.

“Chili”.. Rent ut sagt så är det ett hån mot all världens chili. Jag vet inte hur mycket man spätt ut den, men munnen bränns mer av en tesked paprikapulver än en grävskopa av vad man har kryddat med i det här fallet. Och var är sourcreamen? Alldeles för anonym.

Efter att ha smakat OLWs, så tog jag en oförberedd näve av brosans Estrella Västkustchips havssalt & vinäger. Let me tell you, it was a shock to the system. Min mun exploderade av njutning och smak. Mina smaklökar slog volter och skjöt fyrverkerier. I mina ögon stegrade en enhörning framför en trippel regnbåge och en asiatisk skönhet gav mig en långtradarkyss. Upplevelsen var så totalt överlägsen OLWs mulna påse av slask..

Vad smakar OLW påsen då? Det finns en smak i påsen och det är smaken av ryggradslöshet och skam. Den är så mild, tråkig och anonym så att man ifrågasätter om man kanske inbillar sig smaken. Är du typen av person som tuggar chipsen riktigt försiktigt i rädsla om att inte grannarna ska klaga? Gillar du också att stå i ett mörkt rum, med byxorna nere och snegla ut genom halvöppna persienner mot förbipasserande flanörer, i hopp om att aldrig få ögonkontakt? Grattis – den här chipssorten är som gjort för dig.

För oss andra, som tröttnat rejält på OLW’s homeopatiska praxis om maximal smakutspädning är det dags att vakna upp. Vi på snackbro’s uppmanar folket officiellt till chipsrevolt. OLW behöver en rungande örfil av hashtagilska för att inse att chips faktisk ska smaka något. Det är dags för #chipstoo.

Mitt betyg: 2.2
Ett klart bottennapp. Jag klarade bara ett par 2-3 chips innan ilskan höll på att bubbla över. “De blåste mig igen”.

Återköp: Skulle hellre äta sågspån

 

Glenns Recension

Jag minns när den här chipssmaken först kom till butikerna för ca 10 år sedan och de blev för en kort stund min favoritsmak. Underligt nog så varje gång jag har köpt dem sedan dess har jag blivit mer och mer besviken. Om det beror på någon smygande minskning av smaksättning kan jag inte svara på, men dessa chips når knappt upp till medel nu för tiden. Men är de så dåliga att de klassar tillsammans med OLWs Lättsaltade som min bror påstår? Inte på långa vägar.

Chipsen är räfflade och har en mild smak av lök och sweet chilisås, nästan exakt som de man köper i matbutikerna. Konsistensen är väldigt standard. Som OLWs Dill, Sourcream & Onion, deras bassortiment. Inte krispiga för att på några poäng för det, som med Lantchips eller Västkustchips, men samtidigt inte så klena som pappskivorna OLWs Lättsaltade.

Smaken av chipsen är väldigt mild, speciellt när de påstår sig innehålla sweet chili, men den är långt ifrån obefintlig. Smakprofilen är välrundad om än mycket svag. Det rör sig mer om en smak som bygger upp under påsens gång. Som ett fan av sweet chilismaker så finns det gott om bättre alternativ, men jag kan inte heller påstå att chipsen är osmakliga.

Ibland undrar jag om chipstillverkare använder ordet ‘sourcream’ som ett nyckelord för ‘mindre smak’. Att de späder ut smakerna med gräddfil och på så vis kan få mer pengar för mindre insats. Vissa lyckas ändå stå på sin gräddfilsmak, kika bara på Lantchips Gräddfil. Men nog om det.

OLWs Sourcream Sweet Chili är ingen höjdare. Smaken som finns är duglig, men den är helt enkelt för skygg för att ens nå upp till medel.

Mitt betyg: 4.5

Kombinera med: Onion, Vitlök och Ranch bör alla passa.

Återköp: Mycket tvivelaktigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.