Ica Bageri Brownie

Dannes Recension

Ica Kvantums inhemska bageri i Umeå har låtit producera något de lite oinspirerat och slappt kallar för brownie. Som en sann expert och avnjutare av kladdiga bakverk var jag inte sen med att inhandla ett exemplar. Kunde den mäta sig med kungen på tronen; Stora Coops Valnötsbrownie med vit chokladganache? Ingen har hittills haft en chans..

Varför är namnvalet av Icas exemplar slapp? Jo, konsistensen är inte riktigt äkta browniekonsistens. Den är suspekt lik en maskerad kladdkaka, men smaken påminner snarare om lyxigare fudge.

Är den äcklig då? Verkligen inte. Det mjuka täcket är högkvalitativt, och passar bra med bassmeten. Densiteten är hög, och sötman sitter där den ska. Riktigt mättande. Ett bra försök, men den är inte riktigt på coops nivå ännu. Smeten är lite “för” kladdig att kunna kallas brownie. Coops variant har verkligen hittat den perfekta gyllene medelvägen. Dessutom har de fyllt smeten med valnötter, vilket ger smaken ytterliggare en dimenson. Ica har här en bakelse som kan klassificeras som kladdkaka deluxe.

Mitt betyg: 8.4
Det är bra, men finns utrymme för förbättringar.

Återköp: Ska inte utesluta det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.