Ben & Jerry’s Topped Love is…

Dannes Recension

En ny smak från B&J dimper ner såhär i krokarna på alla hjärtans dag. Glassen tema verkar dessutom vara lägligt satt till just kärlek – vilket såklart drar paraleller till CocaColas motbjudande marknadsföringsstrategi att försöka appropriera julafton. År efter År.

Men här ska vi inte påbörja i negativ ton! B&J har all min respekt, de har lyckats revolutionera vår überkonservativa glassmarknad med många otippade smaker som de fega och tafatta inhemska producenterna aldrig skulle vågat lansera. Inte bara det – de har dessutom alltid levererat kvalitet och produkter som lever upp till sin image (till skillnad från t.e.x Fazers kräkningsmedel med Geisha glassen). B&J står för extravagant dekadens, vilket är precis min smak när det gäller snacks.

Det medför såklart också en hög förväntan på alla nya produkter, även denna. Man kan ju direkt se potentialen. Brown sugar ice cream, caramel, “chunks” (vad det nu är är).. Lyckas man leva upp till sin image med Love is..?

Tyvärr inte. Det är toppingen som drar loket för glassen. Den är söt och god, men sen så kommer det igentligen ingenting mer.Glasen i sig smakar suspekt urvattnad. Den är tämligen smaklös, och mer anonym än valfri bandmedlem ur Onkel Kånkel. Inte kände jag nån smak alls av brown sugar. Och av de där fina cookiebitarna som utlovades hittade jag bara två i hela bunken. TVÅ! Skärp er nu B&J. Vad är det för snålhetsfasoner?

Det är nog första gången jag ärligt kan säga att B&J besvikit mig. Jag skulle direkt på rak arm ranka den som deras sämsta smak, t.o.m lägre än den gravt överskattade cookie dough. Tursamt nog skvallrar deras instagramkonto om en kommande vegansmak med kokosnöt och caramel. Om den är lika god som Seven Layer Coconut Bar jag smakade i Singapore förra våren så kan vi skratta oss lyckliga! Den vegansmaken spöade nästan alla traditionella smaker jag provat. And lord knows I’ve tried many.. Hoppas bara jag min mun hinner glömma bort smaken av Love is… tills dess.

Mitt betyg: 4.4
Ett magplask. Det finns ingen anledning att köpa den här smaken förutom toppingen. But let’s face it, då kan man lika gärna köpa en chokladkaka och slippa punga ut hela sin månadslön på glassbunken.

Återköp: Nej, definitivt inte om man ser till vad man får för pengarna.

 

Glenns Recension

B&J släpper en ny smak och folket jublar. Det är ju inte varje dag man får prova något nytt från genierna på glassgiganten B&J. Denna nya Topped-variant ankom passande till Alla Hjärtans Dag. Precis som de andra Topped-smakerna så har glassen ett “täcke” av något smarrigt. I Love is… består täcket av en rosa blandning med smak av salt karamell.

Genast en bonus! Salt karamell är en smak som verkar ha slagit igenom på senare tid och inte undra på varför; det är svinigt gott. Kika bara på mästaren: HDs Salted Caramel. B&Js variant är inte lika lyxig men smaken sitter som den ska. En bra start på glassen, så hur är resten av smeten?

Olyckligtvis tar glädjeropen slut här för resten av glassen är tyvärr alldeles för enformig och trist. Den består av vanlig vaniljglass prickat med små korn av farinsocker och ett och annat rosa hjärta med cookiesmak. Hjärtan är alltför sällsynta för att ge någon riktig poäng och farinsockret är inte starkt nog för att bära upp glassen på eget vis.

Jag gillar farinsocker men jag hade personligen kallat det för den fattiges lönnsirap. Farinsocker är mer för bakning eller matlagning, precis som lönnsirapens mörkare och inte lika dekadenta släkting – mörk sirap. Men vill man ha den äkta smaken, exempelvis till pannkakor, då är det lönnsirap som gäller. Det samma gäller en glass. B&J hade ju till och med en smak med lönnsirap för länge sedan: Vermonster. Det råkar dessutom vara en av mina favoriter.

Det började lovande men jag måste tyvärr ranka B&Js nyaste smak i botten av deras sortiment, tillsammans med Strawberry Cheesecake. När jag äter den kan jag inte annat än sakna B&Js bortglömda mästerverk och hoppas att nästa nysatsning blir bättre.

Mitt betyg: 5.2

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.