OLW la dolce cheeze

Dannes Recension

OLW plockar tillbaks en påstod kundfavorit i produktion igen. Smaken är benämnd som lagdrad italiensk ost – vilket såklart för tankara i spikrak riktning mot parmesan. Håller påsen måttet, eller är OLW ute efter att dra ner byxorna på oss totalt, som Estrella gjorde i lurendrejeriprodukten Grill Cheddar?

Numera är jag nästan alltid skeptisk mot OLW’s nya smaker. Kombinationen av hipsterskit som linschips, och nästan total avsaknad av smakstyrka har gjort att jag tänker mig för minst 2-3 gånger innan jag inhandlar en påse från dem. Ett klokt beslut som vuxit fram automatiskt som konsekvens av att deras 5-10 senaste smaker har varit ren dynga. Jag kommer faktiskt inte längre ihåg senaste gången OLW levererat något riktigt bra – känns som det var samma år Olof Skötkonung dog. Kanske tog han sitt liv till följd av djup depression efter att ha smakat OLW’s lättsaltade.

Som sagt, märket står inte högt i kurs just nu. Man pumpar ut medelmåttigt skit, istället för att ta sitt förnuft tillfånga och satsa på något riktigt bra, som man faktiskt kan känna smaken av. OLW, titta bara på konkurrenterna. Double dutch släpper Habanero blue cheese, Estrellas Västkustserie är grym och t.o.m kungen Doritos släpper en paprikasmak. Och vad gör ni..? Återsläpper en bortglömd gammal föredetting som ingen minns eller saknar. Eller gör folk det?

Till smaken då. Visst verkar det som OLW försöker sig på ett lurendrejeri. Smaken av italiensk lagrad ost, var har ni gömt den nånstans i påsen? Den finns iaf inte i ostringarna. VD’n har förmodligen tagit den där osten och gömt den mellan skinkorna samtidigt som han dragit upp sätesvärmaren i MAX. Vad smakar då ostringarna? Ja nån form av väldigt vek och svag ost, men definitivt inte lagrad italiensk typ som parmesan. Det är alldeles för tafatt och velig smak. Vad vill man med produkten egentligen?

Mitt betyg: 4.3
Smaken går knappt att beskriva, kanske tack vare att den som så många andra OLW-produkter är så svag. Den går dock att räddas till ätbar, speciellt om man väljer rätt dip till.

Återköp: Om jag vandrat i dagar i öknen utan mat och någon ger mig en påste kan jag överväga det. Men kommer aldrig igen att betala för den.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.