Estrella Västkustchips Havssalt & Vinäger

Dannes Recension

Det var med ganska hög spänning och förväntan som Estrellas salt & vinägerchips plocksades från hyllan. De har byggt upp en rad smaker i sin västkustserien nu. Skulle man lyckas med bedriften att kamma hem ett bra betyg som man gjort ifallet med Cheddar och Rödlök – en smak som oväntat nästan plockade en silverplacering? Och den stora frågan var ju givetvis ifall man skulle rå på sina egna Salt & Vinegar ur den vanliga kollektionen.

En sak jag gillar med tillverkarnas premiumkollektioner är att påsarnas storlek är mycket mer vettig. Vanligtvis väger en påse över 200g och det är få gånger jag kämpat mig igenom hela. Västkustseriens påsar ligger på 150 eller 175 gram (om jag minns rätt), vilket gör det mycket lättare att slakta hela påsen under samma sittning. Man lyckas med uppdraget och slipper skammen och det dåliga samvetet att lämna snacksen oätna.

Som tidigare nämnts är västkustseriens påsar av betydligt högre kvalitet än de vanliga, det uppskattas. Gäller det innehållet också? Jag skulle svara jakande. Chipsen känns mycket mer högkvalitativa, och jag blev överraskad över att skillnaden mot deras vanliga salt och vinäger (som redan råkar vara en personlig favorit) var så stor. De har tagit något bra och gjort det bättre! Applåder. Smaken känns lite mer väldimensionerad och djup, samtidigt som chipsens kvalitet är lite tjockare och knaprigare. Not bad at all.

Jag kan glatt konstatera att jag kommer välja den här modellen varje gång det blir vinägerchips framöver! Inte helt oväntat lyser besvikelsens lampa starkt i OLW’s fönster. Här har Estrella gått och producerat inte bara en utan TVÅ riktigt goda vinägersmaker. Hur många har ni? Just det. Noll. The ball’s in your court, guys. Dags att plocka tummen ur ändtarmen och komma till skott med en kontring.

Mitt betyg: 9.5
Vinägerchips till nära perfektion. En totalt underskattad juvel som jag hoppas stannar länge i butikerna.

Kombinera med: Estrella Vitlöksdipp

Återköp: Skulle överväga köp även om de kostade 1000 kr för en påse

3 comments

    • Finns det en ur västkustserien med enbart havssalt? Det låter lite riskabelt i mina öron – vi har dåliga erfarenheter här på snackbro’s vad gäller tillverkarnas smaker med enbart salt. Men å andra sidan, man kanske borde göra en recension ändå med tanke på hur oväntat bra västkustserien är. Och ärligt talat, risken att smaken skulle smaka sämre än OLW’s lättsaltade är ytterst minimal. Tackar för tipset!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.