Paolos Salamino

Dannes Recension

Ett relativt nytt märke i våra svenska hyllor som de senaste åren kommit med en rad intressanta produkter är Paolos. Märket startades av f.d boxaren och skådespelaren Paolo Roberto, som vill öka inslaget av italiensk mat bland butikernas sortiment. Idag tar vi en titt på hans salamipizza, och ställer oss frågan ifall he’s got what it takes to impress a snackbro?

När det kommer till förpackningens design klagar jag inte. Hans produkter kör på en stil av lite klassisk retro, blandat med art deco. Det ser proffsigt och aptitligt ut. Tar man ut frysdegen ur förpackningen kan man dock direkt se ett varningens tecken. Den lider, som så många andra fryspizzor, av en allvarlig sjukdom: för lite ost. Resten av fyllningen ser dock helt OK ut.

Smaken då? Tyvärr en besvikelse. Efter ugnen gjort sitt jobb så upplevdes pizzan tämligen smaklös. Hade han glömt alla goda italienska kryddor? Salamin var för anonym och helt utan bett. En annan negativ aspekt som den pizzasugne konsumenten bör känna till är att degen växte sig tjockare i ugnen, vilket gjorde att resultatet mest smakade som torr och oinspirerad panpizza. Långt ifrån vad jag hoppades på.

Paolo må vara riktigt underhållande som feministisk debattör, men han har långt kvar tills hans pizza lyckas kamma hem ett högt betyg här på Snackbro’s. Ifall han kan tänka sig en pizzamentor så har vi en lokal pizzeria här i Umeå som drivs av en italiensk gubbe: Roberto’s. Ett klokt råd till Paolo är att ta ett studiebesök hos gubben för att lära sig hur man gör en riktigt god pizza.

Mitt betyg: 3
Snudd på bottennapp. Totalt smaklös, för lite ost, tråkig salami och oväntat tjock deg. Det kommer man inte långt med.

Återköp: Skulle inte ens äta den ifall nån köpte den åt mig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.