Lohmanders Ekologisk Bearnaise

Dannes recension

Idag tar vi en snabbtitt på Lohmanders ekologiska bea. De svenska producenterna är väldigt bra på att pumpa ut mängder av varianter på vanlig bearnaise sås, troligtvis eftersom det är en så given klassiker till vår älskade pizza. Hur står sig då den här ekologiska varianten mot resten av utmanarna?

Det är ingen vinnare. I min mening saknar den helt den där syrliga tonen av vinäger som är en så speciell och passande smakpartner till den ljuva smörigheten i såsen. Jag föredrar beor med ganska tung vinägersmak, och tyvärr verkar gammelgubben Lohmander helt glömt bort att blanda i den.

Bättre lycka nästa gång, gubbe! Tills dess så förblir såsen ytterst medelmåttig. Tursamt nog hjälpte den mig åtminstone att rädda Grandiosas misslyckade hipster-experiment med surdegspizza.

Mitt betyg: 5.5
Utan vinägertonen känns såsen bara halvklar och ytlig i smaken.

Återköp: Nej

 

Glenns Recension

Vanligtvis hade jag inte gjort en separat recension för en ekologisk produkt, men i fallet där den skiljer sig från ordinarie variant så blir det ett undantag. Så är fallet med Lohmanders Ekologiska Bearnaise, och precis som min bror menar jag att den ekologiska tyvärr är märkbart sämre än den ursprungliga bean.

Jag är inte lika säker på att det är avsaknaden av vinäger som är boven, men något saknas i smakprofilen, eller till och med bidrar med en bismak som drar ner betyget en aning, den saken är klar.

Lohmanders bearnaise är en trogen gäst hos våra snackskvällar och det är alltid bra att köpa ekologiskt, men i detta fall håller vi oss till standardbean så länge den ekologiska agerar medelmåtta.

Mitt betyg: 5.2

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.