Double Dutch Habanero & Blue Cheese Poppers Cheese Puffs Snack

Dannes Recension

Nyligen har det hänt två mycket intressanta saker på chipsfronten, som borde påkalla uppmärksamheten hos varje person som, liksom oss på Snackbros, insett att de svenska chipstillverkarna generellt sett är extremt snåla när det kommer till smakstyrkan på kryddningen. Vad är det för två händelser vi talar om? Självklart är det två nya produkter från producenter som vet hur man kryddar ordentligt: Doritos, och Double Dutch.

Doritos släppte en smak vid namn Red Bell Pepper (recension kommer), och Double Dutch lanserade en oväntad bomb i form av smaken Habanero & Blue Cheese, som granskas ingående i den här recensionen. Är den rätt för dig som tröttnat på OLW’s sorgliga lättsaltade? Read on to find out.

Man kan ju lugnt konstatera att Double Dutch inte skämms för att porträttera sig som ett extremt märke, vilket definitivt är ett smart drag då den delen av svenska chipsmarknaden är närmast fri från konkurrens. Då oligopolet av OLW och Estrella marknadsför och smaksätter sina chips enligt en hemlig homeopatisk praxis av maximal smakutspädning för att skydda de känsliga smaklökarna hos gemene Tryggve Svennson, riktar sig Double Dutch istället mot oss kunder som faktiskt vill känna smaken i chipsen – vilket vi på Snackbros applåderar. Ni behövs!

Inte bara har Double Dutch i detta fallet har valt ett produktnamn som är komiskt långt, man har t.o.m satt en logga på både framsidan och baksidan av förpackningen där det står ”Explosive X-Treme Flavour”. Ett gott tecken! Hur lyckas man då med att ro i land den ovanliga kombinationen av habanero och blåmögelost?

Man slås först av en växande hetta från habaneron, och sedan kommer en pikant och trevlig ton av blåmögelost. Smakerna blandar sig väl, och genom tuggandet fortsätter habanerons något torra chilismak att växa. Smakstyrkan sitter klockrent, och de är inte lika starka rent chilimässigt som Jalapeno poppers. Gillar man blåmögelost är det här ett riktigt bra val! Ordentligt med smak. Watch and learn, OLW.

Mitt betyg: 7.8
Inte alls dumt, räcker nästan till silvernivå. För högre betyg hade jag gärna sett lite mer dimension i blåmögelostsmaken. Mot slutet upplevde jag den som lite plastig och artificiell – men inte äcklig på nåt sätt.

Kombinera med: Lökdipp

Återköp: Det kan nog tänkas!

 

Glenns Recension

Double Dutchs förra smak, Jalapeño Poppers, satt mig inte i smaken. De är helt enkelt för starka för att smaken ska komma igenom, så jag var skeptisk till att denna habanero smak (som är en starkare chilifrukt än jalapeño) skulle vara någon förbättring. Till råga på detta innehåller den blåmögelost, något jag inte heller tycker om.

Däremot är det en mycket intressant och annorlunda smak och jag var högst nyfiken hur den skulle jämföra. Precis som sin föregångare är dessa ostbågar helt täckta i krydda. Hatten av till företag som tar det extra steget med sin kryddning! Min bror och jag uppskattar snacks som inte snålar.

Till min djupa förvåning är inte alls hettan lika extrem som i Jalepeño Poppers. Faktiskt är den mycket lägre. Nu har de lyckats skruva tillbaks hettan ordentligt nog för att jag skulle kalla det acceptabelt. Hettan här är angenäm, den sitter som en spetsig bismak som stöttar smakprofilen men inte låter sig bli bortglömd. Genast mycket bättre intryck än de explosiva Jalapeño Poppers.

Sämre dock är blue cheese smaken. Den var inte lika stark som jag hade förväntat mig, men det går inte att ignorera att det är något jag inte tycker om. Jag kan på ett distanserat plan bekräfta att smakerna balanseras väl, har en mer än tillräcklig kryddmängd och lär forma en bra helhet till smakprofil, men det når inte riktigt dit för mig personligen.

Hade jag varit ett större fan av blåmögelost hade jag säkert gillat den här produkten bra mycket mer, men jag kan se att folk som gör det hade tyckt om den. Forhoppningsvis kommer lite fler lockande smaker från Double Dutch snart som jag faktiskt tycker om, för jag vill inte gå miste om deras generösa krydda och smaksättning.

Mitt betyg: 5.5

Återköp: Nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.