Ben & Jerry’s Half Baked

Dannes Recension

Det här måste vara den mest “säkra kort” produkten i alla Svenska matbutiker. Produkten kommer från en välrenommerad producent, och ingridienserna är lite sådär halvvågade (sett med medelsvenssons ögon, inte mina) – men inte för exotiska för att skrämma bort konsumenten.

Let’s face it. INGEN Svensk glassproducent skulle nånsin haft stake att ens komma på tanken att blanda i brownies och chocolate chip cookie deg i glass, ifall inte B&J gjort det först. I den här snackskategorin är våra inhemska producenter ännu mer vanilj-tråkiga än vanligt. Svenska glasstillverkare är extremt konservativa. Det mest äventyrliga du kan hitta är vaniljglass med krossade lågkvalitativa chokladbitar.

Så en eloge till B&J för att de verkligen tagit klivet in på vår glassmarknad och läxat upp företagen här . “Shown’ em’ how it’s done”. Hur står sig då smaken i just det här fallet? Ingen kan förneka att alla B&J’s smaker ligger långt över genomsnittet för de svenska producenternas, men just Half Baked (vilket kanske är deras högst säljande) skulle jag vilja påstå är överskattad. Den är inte äcklig eller så, saken är bara att de inte riktigt löpt linan ut i form av justering av smaken.

Jag kan inte klaga på själva glassens smak, men jag har mycket att önska i form av deras cookie dough. Kakdegen är grynig och inte speciellt bra gjord. Den smakar för industriell och lågkvalitativ – speciellt då jag jämför mot degen från min amerikanska mammas ÄKTA hemlagade chocolate chip cookies. Det är en extrem skillnad. Browniebitarna skulle kunna dra loket för glassen, men tyvärr har man inte gjort dem söta nog för att axla resten av ingridienserna. De känns nästa beska i jämförelse med glassen och kakdegen. Synd, eftersom jag vet att de egentligen på egen hand är rätt bra. Här har man bara inte justerat smakproportionen och sötman rätt.

Mitt betyg: 6.2
Den är god, men det finns definitivt mycket bättre alternativ, speciellt från B&J’s eget sortiment.

Återköp: Troligtvis inte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.