Häagen-Dazs Dulce De Leche

Dannes Recension

En av de mer ovanliga smakerna från glassmärket Häagen-Dazs är dulce de leche. Man hittar den i välsorterade större butiker som har vett att köpa in andra, mer spännande produkter än de vanliga överskattade svennebanan-trygghets-produkterna (som t.e.x lättsaltade chips och ben & jerry’s mediokra cookie dough).

För den oerfarne snacksnybörjaren som kanske inte vågar smaka glassen eftersom man inte vet vad dulce de leche är, så kommer snackbros till räddningen. Dulce de leche är karamelliserad mjölk, vilket man får ifall man långsamt kokar sötad mjölk. Resultatet blir något i likhet med kola eller kolasås.

Glassen innehåller BARA kolasåssmakande glass – inget annat, inga bitar, inga kakor eller liknande. Det här är typiskt Häagen-Dazs. Där konkurrenten Ben & Jerry’s valt en helt annan inrikting med att bomba i så många extravaganta ingridienser i glassen som möjligt, väljer HD ofta motsatt väg där man satsar på en pure approach med få ingridienser men av hög kvalitet.

Hur är den då? Riktigt god faktiskt. Min förutfattade mening var att den skulle slå HD’s Salted Cameltoe, men den nådde inte riktigt så långt. Ett gott köp ändå!

Mitt betyg: 7.1
Bronsnivå passerad! För högre betyg hade jag ändå sett lite mer variation i smaken. Det finns viss risk att man tröttnar för snabbt på den.

Återköp: Det finns ett par bättre kandidater, men ja – kommer definitivt köpa den igen nån gång!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.