Grandiosa X-tra Allt Vesuvio

Glenns Recension

Vesuvio är en av de vanligaste svenska pizzatyperna och Grandiosas exemplar har funnits länge. Dock är det sällan jag köper en vesuvio själv. Jag har ingenting emot smaken, men oftast är jag ute efter en pizza med fler ingredienser på. Och just när det gäller Grandiosas så var jag lite skygg till att prova deras Vesuvio efter min besvikelse med Grandiosas Capricciosa. Vesuvio skulle ju kunna vara samma pizza fast utan svampen.

Men det verkar lyckligtvis inte vara fallet! Grandiosas Vesuvio är faktiskt riktigt god. Ingrediensmängden ligger över medel (även om extra ost alltid förblir ett tillägg på mina fryspizzor, men som bilden medger så är det redan på en acceptabel nivå!). Pizzan har en bra balans mellan osten, den rökiga skinksmaken och tomatbitarna.

Om nu rökt skinka passar vesuvio har jag personligen svårt att säga eftersom jag inte är lika bekant med den som jag är capricciosa (där jag inte tyckte rökt skinka passade särskilt bra). Men oavsett om den är en ‘äkta’ vesuvio eller inte så är pizzan god och jag skulle enkelt klassa Grandiosas Vesuvio som ett säkert kort i en frysdisk där man alltför lätt blir blåst.

Mitt betyg: 7.4

Kombinera med: Vesuvio är en baspizza som duger till många såser, ostar och extra tillbehör. Kör med din egna favoritbea eller vitlöksås så blir du säkert inte besviken.

Återköp: Det kan absolut tänkas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.