Ferrero Nutella

Dannes Recension

För alla som inte bott under en sten de senaste 20 åren så är det här ingen ny överraskande produkt. För min egen snackssmak så är det typen av produkt som har potentialen att slå en homerun.. Extrem dekadens – och man skäms inte för det!

Så länge jag kan minnas har det bara funnits en chokladspread som totaldominerat marknaden, och det är Nutella. På goda grunder dessutom! Visst finns det cheap knock offs och andra mindre utmanare, men ingen producent kan på allvar matcha Nutella i kategorin. Den är god nog att plöja igenom en 400g burk med guldskeden i handen – något jag måste prova nån dag!

En sådan här produkt är vad man misstänker vara sprängfylld av rent industriella ingridienser. Jag medger att jag aldrig kollat på innehållsförteckningen, men smaken känns ändå förvånande äkta och väldimensionerad. Kanske hemligheten är bra råvaror? Kan som sagt inte uttala mig.

Det finns egentligen bara en enda nackdel med nutella, och det är att det alltid är för lite på, när man beställer en belgisk våffla, chokladpannkaka, etc.. Tursamt nog har Nutella släppt småförpackningar som man enkelt kan bära med sig i fickan ifall man på förväg har avsikten att besöka ett etablisemang som snålar med ingridienser (vilket borde vara straffbart). Det måste ju vara den enda tänkbara anledningen att köpa de där småförpackningarna – originalprodukten bör förtäras genom slevning.

Mitt betyg: 9.9
Det blir inte mycket bättre än såhär! Det ENDA jag egentligen saknar är lite innovationslusta. Andra producenter har produkter med vit choklad blandat. Kanske borde man ta ut svängarna lite mer?

Kombinera med: Vilken efterrätt som helst. Nutella kan rädda det mesta, kanske t.o.m vår nya tragiska regeringskonstellation.

Återköp: Definitivt. Kan man få den på dropp?

 

Glenns Recension

Min bror talar mycket sanning. Nutella är en produkt som verkligen tagit världen med storm. Och inte undra på! Det är en alldeles utsökt mix av choklad och hasselnötter, enkelt bredbar på en smörgås, som topping till desserter eller att rent av skeda i sig direkt från burken.

Nutella har en riktig tyngd till smaken och utseendet. En tjock mörkbrun chokladig konsistens och oerhört kompakt. Detta ger produkten en antydan till lyx och högkvalitativa ingredienser, men om den verkligen har det är en annan fråga. Jag är även jag ett stort fan av Nutellas egenskaper men som ett mindre fan av choklad än min bror så måste jag ändå säga att jag föredrar vissa av konkurrenterna med ringlor av vit choklad eller annat dylikt i smeten.

Nutella har så vitt jag vet bara lanserat sin produkt i mörkchoklad, men skulle de utforska andra områden som det ovannämnda så skulle de garanterat platsa högre i mina ögon. Men till och med med sin enstaka smak så ligger Nutella högt på listan, och den förtjänar enkelt sitt silverbetyg.

Mitt betyg: 8.6

Återköp: Snarare till bakning än snackskväll, men javisst!

Samlat betyg:

 

silver

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.