McDonald’s

McDonalds Food

Glenns Recension

Vi riktar vår blick mot den amerikanska giganten McDonald’s, ett hamburgeri som kan sägas vara en av pionjärerna av snabbmat. Alla känner nog till McDonald’s. Det rör sig trots allt om världens största restaurangkedja. Jag fick chansen att ta en sväng till den lokala restaurangen i trakterna där jag växte upp, och en polare och jag tog en kvällsrunda dit och det vi beställde syns på bilden ovan. Lika bra att passa på att få in en till restaurangrecension!

Jag har tidigare pratat om McDonald’s i min recension om Five Guys och de påpekanden jag gör där stämmer fortfarande mycket väl. McDonald’s är ett företag som lägger stor vikt på sin image. Kvaliteten på maten de erbjuder är för det mesta oförändrad genom åren men de gör allt för att dölja sin status som snabbmatskedja.

Inredningen har genomgått en större förändring, säkert i ett längre mål att hålla deras image förnyad och modern. Dagens McDonald’s (i alla fall i Sverige) verkar trycka på grönt och miljön, mer naturnära känslor och att ge bilden av ett modernt häng för trendiga människor.

Om det lyckas eller ej är nog en annan fråga, men det som är uppenbart för mig är att McDonald’s lägger större fokus på intrycket de vill förmedla än kvaliteten på maten. Men hur är då maten? Ja, för att ge en svepande beskrivning så hade jag använt ordet industriell. Inte nödvändigtvis så grisig och flott som man tänker sig att snabbmat ofta är, utan snarare konstgjord, artificiell.

Vi tar oss en närmare titt på maten vi beställde. För min del blev det en klassisk cheeseburgare, sötpotatis pommes, en kampanjburgare med BBQ och bacon, två dipper till mina fries och en mjölk då jag inte är mycket för läsk och dylikt.

Cheeseburgaren är inget spektakulärt utan mer av ett nostalgiköp. Kampanjburgaren och pommes och allt annat gled ner utan större besvär. Speciellt sötpotatis pommesen var faktiskt riktigt goda. Den gemensamma känslan för maten är att den är mild, oförargande. Maten är internationell och skulle lika gärna kunnat komma från andra sidan jordklotet och kvaliteten skulle inte ha sjunkit i det minsta.

Men tro inte att jag är alltför negativ mot McDonald’s. Detta är mer det ytliga intrycket jag får av kedjan. Tro det eller ej har jag inga större invändningar mot att äta där; maten kan vara god även om jag vet att det finns bättre ställen att hitta. McDonald’s finns kvar och när man väl befinner sig där så blir åtminstone jag rätt nöjd.

Där jag helst skulle vilja se kedjan förbättras är enkelt: kvaliteten på maten. Faktiskt så är sötpotatis pommesen ett kanonexempel på lite bättre insatser från McDonald’s. Skulle de lyfta menyn till de lite finare kampanj”rätterna” så skulle de garanterat platsa högre med betyget.

Mitt Betyg: 6.0

Återbesök: Inte alltför ofta, men det gör jag nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.