Gelatelli Premium Cookies & Cream

Gelatelli Premium Cookies & Cream

Glenns Recension

Fick chansen att prova på ett helt nytt glassmärke när jag hälsade på föräldrarna. Mamma hade blivit förtjust i deras Cookies & Cream och jag kan se varför.

Gelatellis Cookies & Cream är en utsökt cookies and cream glass precis som man vill ha den och en bra bit över medel i kvalitet. Inte riktigt upp till Häagen-Dazs Salted Caramel nivå när det gäller högkvalitativa ingredienser, men inte så långt ifrån.

Gräddglassen är gräddigare och bättre än de flesta gräddglasser man tenderar att hitta, och kakorna är söta och goda, likt Oreos i smak och utseende, och balansen mellan kakor och gräddglass är alldeles lagom.

Det är en enkel kombination men de har prickat rätt på både kakorna och gräddglassen, som förstås är det viktigaste när det kommer till en cookies and creamglass. De visar sig ha en förståelse för smaken och de når nätt och jämnt upp till ett silverbetyg, i min mening.

Återköp: Gärna!

Mitt betyg: 8.0

Dannes Recension

En uppstickare på glassfronten! Lyckas Gelatelli utmana giganterna?

År bitter erfarenhet har gjort mig ganska skeptisk när det kommer till nya glassmärken och smaker, vilket Fazer’s totala fiasko med Geisha-glassen är ett klockrent exempel på. I mina ögon finns det bara 2 bra glassmärken i svenska butiker just nu: Ben & Jerry’s och Häagen-Dazs. Det föranledde mina förväntningar på Gelatelli’s cookies & cream att vara låga – trots att det stog “premium” på förpackningen.

Så vad är resultatet? Faktiskt riktigt bra! Glassen är en fysisk representation av uttrycket “beautiful in it’s simplicity”. Här har man kopierat Häagen-Dazs vinnande koncept att satsa hårt på få, men riktigt högkvalitativa ingridienser.

Gräddsmaken är djup och väldimensionerad, och de mörka kakbitarna (som ser ut och smakar som oreo’s) passar verkligen bra in. Det här är en smakkombination som många andra märken skulle kunna lära sig ett och annat av. Betydligt bättre än den överskattade Trygge Tryggssonfavoriten Ben & Jerry’s cookie dough!

Mitt betyg: 8.3
För guldnivå hade jag gärna sett lite mer variation i storleken på kakbitarna.

Återköp: Jag bangar inte.

Samlat betyg:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.