ICA Chilinötter

ICA Chilinötter

Glenns Recension

Här kommer vi till den sista recensionen i serien chilinötter. Vi har kikat på OLWs, på Estrellas, och på Coops chilinötter. När jag började recensionerna var jag övertygad om att Coop skulle kamma hem segern. De har förtjänat en favoritstämpel och jag har stoltserat om deras rika kryddmängd och balans mellan hetta och smak. Jag förväntade mig inte att någon av dem skulle kunna nå upp till samma kvalitet, men plötsligt spanar jag in ICAs chilinötter och ta mig tusan om de faktiskt inte lyckas träffa det målet.

In sist kommer nämligen ICAs chilinötter som jag inte ens visste fanns förut. Och det roliga med ICAs produkt är att de lyckas vara minst lika goda som Coops chilinötter fast på ett helt unikt vis! ICAs chilinötter har faktiskt ganska lite krydda. Det är åtminstone långt ifrån Coops som dränker sina i smaskig krydda.

Hettan finns, men den är mer en hint än en huvudsmak. Det ICAs nötter lyckas med bäst är smakprofilen. De har en jättegod och stark eftersmak av jordnöt, mer än kanske någon annan jordnötsprodukt jag tidigare ätit. Det är den som tar fokuset och resten av kryddorna blir inte mer än bismaker som stöttar den dominanta jordnötssmaken.

De lyckas också få till en ordentlig crunch, något som är viktigt för att nå en korrekt mouthfeel av jordnötsprodukter. Vill man ha mer pikanta nötter så är ICAs kanske inte det bästa valet. Däremot går man på ren och skär smak så skulle jag enkelt klassa ICAs till samma nivå som Coops chilinötter. Det är som om jordnötter var gjorda för detta ändamål. De är crunchy och lättätna, supergoda med en fin smakbalans och jag kan inte annat än ge även ICAs chilinötter en favoritstämpel.

Mitt betyg: 8.5

Återköp: Mycket gärna!

En av Glenns personliga favoriter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.