Texas Longhorn Jalapeño Cheese Sauce

Texas Longhorn Jalepeno Cheese Sauce

Glenns Recension

Nu till den sista av de 3 såserna jag köpte till en kebabvecka. Kul att produkter från Texas Longhorn av alla ställen hittar sig till svenska matbutiker. Jag har ätit på restaurangen ett par gånger och har aldrig blivit missnöjd. Frågan blir nu om produkterna håller måttet.

Jag kan med god säkerhet konstatera att åtminstone ostsåsen gör det! De har lyckats hålla kvar den goda smaken som i deras restaurang. Färdiggjorda ostsåser är överlag ofta en stor chansning då det är många som är blaskiga, missar poängen eller rent av smakar förskräckligt. Men det finns ett par ostsåser som brukar duga och Texas Longhorns Jalapeño Cheese Sauce verkar vara en av dem.

Jag skulle inte påstå att såsen är speciellt stark även om de skyltar med chilifrukter i namnet och designen. Det finns en hint av det som lyfter upp smakprofilen en aning, men det är ingenting att oroa sig för om man inte gillar stark mat. Fans av het mat blir kanske besvikna dock. Jag personligen är inte ute efter någon chiliupplevelse i mina ostsåser så styrkenivån passar mig fint.

Utöver det har ostsåsen en god ostig smak (som man förväntar sig) och tacksamt nog en fastare konsistens. Sista ostsåsen jag provade var blaskig som salsa; usch. Men Texas Longhorn däremot verkar ha hittat ett vinnande koncept och jag kan enkelt se att jag köper från dem igen om jag letar efter en duglig ostsås.

Mitt betyg: 6.8

Återköp: Letar jag ostsås så varför inte?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.