Marabou Premium Rustik Apelsin & Karamelliserade Mandlar

Marabou Premium Rustik Apelsin & Karamelliserade Mandlar

Glenns Recension

Marabou har kommit med en nylansering av premium chokladkakor. Däribland finns Marabou Fin, Marabou Fylld och Marabou Rustik. Detta är en av smakerna som ingår i Marabou Rustik-serien och den är en ganska grovt gjort men lyxig blandning av mörk choklad, apelsin och karamelliserade mandlar.

Redan innan kan jag konstatera att mörk choklad är chokladen jag tycker minst om, så jag är troligtvis inte i målgruppen för denna typ av produkt. Däremot kan jag lugnt säga att denna Rustik är en bra bit över medel för mörk choklad, till och med ganska god!

Smakprofilen de har skapat är välbalanserad och rik på variation. Jag tröttnar inte på enformigheten, som med de flesta chokladkakor, utan om något så är det att den tar tid att äta tack vare grovheten, samt att chokladen är för mörk för min smak och smaken av kakaopulver blir för dominant.

En styrka med chokladkakan är hur högkvalitativa ingredienserna är. Apelsinbitarna känns äkta, nötterna lyxiga och chokladen har en rik och djup smak. Allt spelar på topp och det märks. Skulle jag dock i slutändan köpa denna från Marabou över en ‘enklare’ apelsinchoklad, exempelvis romerska bågar?

Det är svårt att säga. Kvaliteten här är långt över bågarna, men den är så grov att den nästan blir svåräten. Både tack vare den ljusare chokladen och en mer lättäten produkt kan jag mycket väl välja bågarna, men de ligger ganska lika. Hur som helst är det en bra insats från Marabou, och för folk som uppskattar mörk choklad mer än mig lär den vara en kanonsuccé.

Mitt betyg: 7.0

Återköp: Tveksamt. Det finns oftast alternativ jag föredrar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.