Pågen Gifflar Pepparkaka

Dannes Recension

Pågen har ett hyfsat urval av giffelsmaker på marknaden, och en extrasmak som brukar dyka upp som ett wildcard runt juletider är pepparkakssmaken. Hur väl står den sig mot klassikern kanel? Lyckas den rädda Pågens image efter fiaskot med den konstgjorda äppelsmaken?

På den sista punkten är svaret ett rungande ja. Pepparkakskryddan passar degen lika bra som ett fängelsestraff för kulturprofilen. Smaken och fyllningen känns äkta, och gifflarna är riktigt mjuka. En stark rekommendation är att värma dem lite först, och sedan inmundiga de små smakbomberna vid sidan av ett kallt paket mjölk – och varför inte en glass? Jag gissar att B&J’s nya pepparkaksglass skulle kunna passa här. 

I min mening är pepparkakssmaken Pågens klart godaste gifflar. Synd bara att de kommer ut en gång om året – jag hade gärna njutit av dem året runt. Det finns egentligen inget negativt att säga om dem, men går det att förbättra dem? Det kan du fethaja. Fyllningen är nog lite i snålaste laget. Jag hade gärna sett att den dubblas om inte tripplas. DÅ kan vi snacka 10 poäng. Tills dess så är de fortfarande “bara” riktigt goda.

Mitt betyg: 8.9
Snuddar på guld. Vill ni ha full pott, Pågen? You know what you gotta do – instruktionerna står ovanför. 

Kombineras med: Det är mycket som funkar till en så bra produkt. Glass och mjölk är ju givet. 

Återköp: Definitivt, varje år längtar jag efter att de släpps vid jul! 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.