OLW Cheeze Starz

OLW Cheez Starz

Dannes Recension

OLW cheez starz gled ner i varukorgen nyligen. Produkten sägs smaka av cream cheese och cheddar, vilket jag inte var negativt inställd till. Både cream cheese och råkar vara personliga favoritlivsmedel, så frågan är bara den oundvikliga: hur pass mycket har OLW vattnat ur smaken? Märket har ju en välkänd homeopatisk praxis om maximal smakutspädning för att skydda trygghetsnarkomanernas klena smaklökar. Synd bara för oss som vill att våra snacks ska smaka något.

Jag förväntade mig inte att produkten skulle kunna utmana Doritos svarta eller Double Dutch Jalapeno Poppers som innehar tronen i kategorin.  Vad jag förväntade mig var något som var klart bättre än Majskrokar, och förhoppningsvis bättre än vanliga ostbågar. Lyckas OLW leverera? Svaret kan både förvåna dig, och göra dig smått irriterad.

Vi börjar med smaken. Cheddaren känner man tydligt, men cream cheese? Not so much. Det är inte ett lika solklart mygleri som i fallet med Estrella Grill & Cheddar där produkten HELT saknar minsta tillstymelse till ostsmak – men cream cheese smaken här sitter alldeles för långt inne för att det ska vara acceptabelt. 

Vad har vi att säga om smakens intensitet och styrka? Det är den här punkten som har både en positiv och negativ effekt. Rakt ur förpackningen så är smakstyrkan alldeles för låg, som vanligt med OLW’s produkter. Så ifall du hade tänkt äta den på en gång – rulla inte ut den röda mattan av förväntning. Jag upptäckte dock att en öppnad påse som fått stå framme i över 12 timmar fick en betydligt bättre smak! Vad det beror på vet jag inte, men för den som har lite framförhållning och inhandlar en påse en dag före smaktillfället, så väntar en mer intensiv smak, och dessutom en förhöjd mouthfeel med något segare tuggmotstånd. Rekommendation: Öppna dagen före, ät dagen efter!

Mitt betyg: 6.2
För lite karaktär (och styrka) i smaken för att kamma hem brons, men snäppet över godkänd.

Kombinera med: Estrella vitlöksdipp

Återköp: Kanske, om jag verkligen är desperat. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.