Coop Änglamark Gräddglass Kaka & Kola

IMG_5699

Dannes Recension

Då var det dags att ta ett kliv ut i glassvildmarken, bort från den trygga intrampade ben & jerry’s stigen. De har verkligen satt en nivå som få andra tillverkare lyckas nå upp till – jag har fortfarande mardrömmar av den horribla Geishaglassen från Fazer, royal screw up  som totalsänkte bilden av det anrika märket. Lyckas Coops Änglamark undvika tragedi, eller är man inkapabel att producera en värdig utmanare till B&J? Many have tried and failed..

En bra fingervisare om kvalitet vad gäller glass är vikten på förpackningen. Redan från starten hamnar änglamark i förväntningarnas uppförsbacke. Vikten är suspekt låg, vilket oftast innebär att tillverkaren använt luftinsprutade industriella massproducerade lågkvalitativa råvaror istället för t.e.x riktig grädde. Vikten känns ungefär som 50% av en massiv B&J av samma volym. Vidare kan jag konstatera att man även snålat in på förpackningens kvalitet. Den känns tunn och och bräcklig, man är rädd att det ska börja sippra ut glass ur den vilken sekund som helst.

Vad kan man säga om smaken då? Högst medelmåttig. Platt smak utan vidare djup. Ett typiskt exempel på en produkt som tittat på den ledande konkurrenten och försökt tillverka något liknande, utan att förstå vad det är som faktiskt gör konkurrenten ledande. I’ve got a hint for you änglamark: dekadens, kvalitet, och en oförskämd regel att inte snåla in. Det var så Geely fick ordning på Volvo, och det är så man tillverkar en vinnande snack. Tills änglamark lär sig det så är man dömd att dela Geishans tragiska öde, ensam och övergiven ute i glassvildmarkens snårskog av misslyckanden.


Mitt betyg: 4
Under godänt-nivån. Man ska inte komma och skryta om äkta grädde och annat på förpackningen för att sedan leverera en glass av industriell big-pack-kvalitet.


Återköp: Nej

 

Glenns Recension

Tvärt om från brorsans mening tycker jag faktiskt att denna glass är över medel när det gäller svenska glassar. Den är variationsrik och smakar gott. Lättäten och jag tröttnar inte på den. Bara de få enkla prestationerna gör den redan bättre än så gott som alla endimensionella GB och Siaglassar man vanligtvis hittar.

Däremot har den en bit till att gå för att nå de sanna glassmästarna: Häagen-Dazs och Ben & Jerry’s! Smakprofilen på Coops Kaka och Kolaglass är väl utformad, men kvaliteten på ingredienserna kan behöva ett lyft. För en bemästrad gräddglass vill jag rikta blickarna mot HDs Salted Caramel!

Det är ett tappert inslag från Coop Änglamark och jag gillar att de vågar ta steget över konkurrenterna i deras klass. Har de förmågan att fortsätta klättra uppåt och utmana HD och B&J? Det undrar jag verkligen.

Mitt betyg: 6.2

Återköp: Det kan hända, men det är sällan jag inte hittar det jag vill ha från varken HD eller B&J.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.