Garant Sourcream & Onion Chips

Garant Sourcream & Onion Chips

Glenns Recension

Som final på min lilla sidosväng in på Willys tänkte jag recensera Garants version på sourcream & onion. Den kommer in på bra timing då det inte alls var länge sedan jag recenserade både Estrellas Sourcream & Onion och OLWs Sourcream & Onion!

Jag erkänner att jag till en början var lite skeptisk. Garant är ju ägt av samma företag som driver både Willys och Eldorado, dvs. lågprisvarianterna till matbutik och matvaror här i Sverige. Och jag går inte direkt och letar efter någon efterhållsamhet när det gäller kvaliteten på mina snacks.

Med det sagt blev jag faktiskt förvånad över Garants Sourcream & Onion för de är riktigt goda! Jag har tidigare beskrivit den typiska soucream & onion-smaken och hur OLW lyckas skapa den men Estrella missar poängen lite. Garant har ett par smakskillnader med OLW men även dom lyckas efterskapa den bekanta smaken man förväntar sig.

Skillnaden är att Garant har finspetsat sin smak ytterligare jämfört med OLWs. Både löken men i synnerhet sourcream sticker ut och märks av mycket tydligare än i OLWs soucream & onion, som är mer av en bekväm och rundad smakblandning. Garant träffade rätt på smakprofilen och speciellt tack vare den syrliga sourcreamsmaken så går den nätt och jämnt om OLW i smak.

Även chipskvaliteten är högre. Garants är också räfflade, och de är närmare Estrellas chipskvalitet. Lite krispigare och känns mer äkta än OLWs, som kan vara lite svaga på den fronten.

Garants Sourcream & Onion förvånade mig med hur goda dom var! De har blandat chipskvaliteten från Estrella med smaken från OLW och gjort det ännu lite bättre utöver det. Nästan upp till bronsnivå blir det faktiskt. Bra gjort Garant!

Mitt betyg: 6.8

Kombinera med: Finns nog en hel del dipper som lär passa fint. Vitlök, Onion, Sourcream & Onion, Fresh Island…

Återköp: Gör jag mot förmodan en runda in på Willys, ja då varför inte?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.