Santa Maria Roasted Sesame Mayo

IMG_5628

Dannes Recension

Alltid kul med en ny sås, och speciellt lite ovanliga smaker med asiatisk inriktning som den är roasted resame mayo från Santa Maria.

Man kan direkt konstatera att förpackningen är ganska liten, vilket är förståeligt då smaken är väldigt nischad och ovanlig. Jag kan bara komma på en handfull rätter som jag på rak arm skulle kunna tänka mig kombinera med smaken rostad sesam. Det uppenbara är lax.

Hur pass väl gifter sig smaken med majonnäs? Ja det beror nog på viken kvalitet av majonnäs man blandar med. Personligen gillar jag när mayo är lite “syrlig” i smaken – något som märket Hellman’s bemästrat. I det här fallet från santa maria är syrligheten i majonnäsen som bortblåst. Den smakar helt platt och nästan lågkvalitativt sött. Jag tycker inte riktigt att den klarar blandningen med rostad sesam speciellt bra. Såsen ingår i deras street food serie, och det kan i det här fallet tolkas som att ingridienserna mycket riktig skrapats upp från gatan och blandats.

Helhetsintrycket av produkten blir som bäst medioker. Det var en god tanke, men smaken levererar inte riktigt för min del. Synd.

Mitt betyg: 3.7
Negativt industriell och lågkvalitativ smak

Kombinera med: Väldigt snävt urval här. Det lyckades nästan med en laxrätt jag testade, men produkten couldn’t hold it’s own. Rätten var godare utan.

Återköp: Nej

 

Glenns Recension

Jag hade goda förväntningar för Santa Marias nya Roasted Sesame Mayo men fy tusan vad äcklig den här såsen är. Det smakar inte majonnäs utan en besk och torr blandning av något oerhört industriellt och kemikaliskt.

Jag vet inte hur något så lovande kunde bli så illa. Sesam är gott och majonnäs är gott men denna blandning måste ha stegat för långt in mot tahini-hållet och vips så var smakprofilen förstörd.

Jag skulle inte önska den här såsen till min värsta fiende. Undvik den vad ni än gör och köp något godare.

Mitt betyg: 1.2

Återköp: Aldrig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.