Karen Volf Brownie

IMG_5696

Dannes Recension

“blås honom i röven så låter han som en lergök”

Det danska(?) märket Karen Volf har ett par varianter av mjukare kakor på hyllorna här i våra svenska butiker, och det har funnits åtminstone sedan 2006 då jag först provade dem. Ett tag fanns det massor av intressanta smaker som banan och t.o.m pistage – men det verkar våra butiker ha slutat köpa in, för numera finns det oftast bara smakerna brownie eller mazarin kvar. Synd, då bananversionven var helt suverän. Dags att slänga upp den på snackskyrkogården kanske?

Idag testas brownievarienten, och vi börjar med att kritiskt granska stället där producenten sätter tonen och förväntningen inför produkten: förpackningen. I min åsikt är förpackningen extremt betydelsefull för hur jag faktiskt kommer bilda min uppfattning om produkten men också om producenten. Varje förpackning är som ett blankt papper där företaget har en chans att måla upp bilden av sin produkt och sälja in den. Som producent står man inför det avgörande valet om hur man ska presentera sin produkt. Ska man göra det på ett så ärligt sätt som möjligt där produktens sanna egenskaper presenteras (tänk Ben & Jerry’s),  eller ska man på ett myglande sätt blåsa upp produktens image och egenskaper med hjälp av photoshop (tänk McDonalds) eller marknadsföringsinriktade titlar som i fallet med Grandiosas skrattretande “x-tra allt”-serie? För min egen del vill jag se så liten diskrepans mellan vad som avbildas på förpackningen och vad som verkligen ligger i den. Hur produkten presenteras spelar egentligen ingen roll för mig, bara företaget står för det och inte försöker blåsa mig. Jag vill veta vad jag köper, och ifall produkten inte lever upp till producentens presentation så sänker det min bild och trovärdighet av företaget rejält.

Tar vi en titt på Karen Volfs brownies ser man tydligt att de avspeglas som om de skulle ha en textur där mitten är lite gött kladdig. Underbart, tänker då en älskare av mjuka kladdiga bakverk som jag! Det är ju automatiskt ett köp. Frågan är ju då bara ifall den kladdiga mitten existerar i verkligheten eller är ett skickligt jobb utfört till överpris i photoshop? Read on to find out.

Höljet runt browniesbitarna är mycket riktigt gjort av mjukare choklad, så full pott där. Vad gäller texturen kan jag dock snabbt konstatera efter 1 tugga att den kladdiga mitten bara var ett luftslott. Texturen är helt homogen rakt igenom, som torrare sockerkaka. Min gamla innebandytränare hade ett uttryck som följer: “blås honom i röven så låter han som en lergök”, och det är ett passande ord för vad jag känner för Karen Volfs “brownies” (förklädd sockerkaka). They were blowing smoke up my ass the whole time.

Mitt betyg: 4
Smaken är säkert godkänd för den som är ute efter sockerkaka, men det var ju inte alls det jag trodde jag köpte.

Kombinera med: Kvittot för att få pengarna tillbaks

Återköp: knappast 

 

Glenns Recension

Karen Volfs Brownie har jag köpt förut och jag visste vad jag kunde förvänta mig. Till skillnad från min bror gillar jag skarpt luftiga och fluffiga bakelser så jag har aboslut inget emot en luftigare brownie! Kladdkaka är ju den som ska vara kompakt.

Browniesarna är små kuber av choklad och söt fluffig deg. De är simpla och lättätna. Jag gillar mängden choklad mot deg och skulle personligen inte vilja se mer choklad. Däremot tycker jag att det finns plats för andra inslag. Precis som brorsan nämnde så hade de för ett tag sedan en variant med banan och choklad.

Den var jättegod och jag skulle gärna se fler smakvarianter för även om jag gillar Karen Volfs Brownies så är de en aning för ointressanta för att jag köper dem särskilt ofta. Grundkonceptet är gott och funkar bra, men det finns nästan alltid bättre alternativ.

Mitt betyg: 5.8

Återköp: Mycket sällan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.