Bret’s Au Comté

IMG_5619

Dannes Recension

Går du i chipstankar såhär på helgen är det frestande att prova en ny smak, och den här påsen hittades lite oväntat vid delikatessdisken. Återstår att se hur fransoserna levererar när det kommer till skivad friterad potatis.

Förpackningens framsida visar tydligt en bild på ost, och bara det är ju en klar anledning att slå till för ett köp. Tyvärr kan jag konstatera att smakstyrkan är urvattnat låg, t.o.m  lägre än en genomsnittspåse från OLW,  vilket säger en hel del. Med en extrem koncentration och ansträngning lyckas man lokalisera en minimal hint av ostsmak långt inne i chipset, men det är definitivt inga doritos det här. Sorgligt.

Min uppmaning till fransmännen är att hålla sig borta från att tillverka bilar och chips. Håll er till grodlår och gåslever istället, våra svenska chipshyllor är redan överfulla av snålkryddade lågkvalitativa alternativ.

Mitt betyg: 2
Solklart bottennapp.

Kombinera med: Eld och brasved 

Återköp: Absolut inte

 

Glenns Recension

Denna påse dök upp lite oväntat i delikatessdisken och jag är alltid på för att prova en ny ostsmak. Och det är lite som min bror säger; dessa chips är extremt milda. Men samtidigt ligger inte hela skulden på mängden krydda utan att osten de valt är en otroligt mild ost.

Comté-osten de använt till smak skulle jag säga liknar svensk hushållsost. Mild med lite sötma. Och när de väl använder sig av en sån mild ost så är det ingen förvåning att chipsen i stort sett smakar potatis. Ostsmaken känns av men man får fokusera lite på den för att den inte blir utkonkurrerad av potatisen.

Det lustiga för mig är att dessa chips inte alls känns kvalitetsrika. Inte riktigt lågkvalitativa, men definitivt medel. Jag tycker åtminstone inte att de hör hemma i delikatessdisken. Är det bara för att de är franska? Ja, varför inte slänga in lite exotiska Lays chips, det är ju utlänskt det med!

Jag har ingenting riktigt emot dessa chips men man kommer inte långt med dem om man letar efter en god ostsmak. Och de är inte högkvalitativa nog att fungera som milda men välgjorda gourmetchips. Så i slutändan ser jag inte hur de platsar någonstans. I alla kategorier de kan tillhöra så finns det bättre alternativ.

Mitt betyg: 4.9

Kombinera med: Chipsens smak lär försvinna fort oavsett vilken dipp man använder. Estrellas Vitlök kanske?

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.