Lohmanders Bearnaise Vitlök

IMG_5618

Dannes Recension

Det är helt sjukt hur stort utbud det finns av bea i vårt lilla land. Minst 4-5 märken som har ett par olika beasmaker var. Jag klagar inte! Bearnaise är ju definitivt en av de godaste såserna som finns.

Jag tror dock bara det är Lohmanders som har en med vitlökssmak. Deras grundrecept är gott, men passar verkligen additionen av vitlök? Jag tycker inte riktigt det. Smakkombinationen är ingen direkt home run för mig.

Tvärtom så gillar jag deras vanliga bea mer. Vitlöksversionen är inte äcklig eller illasmakande, men det försämrar såsens ursprungssmak något och drar ner betyget.

Mitt betyg: 5
Neutralt inställd här. Den är inte äcklig, men inte direkt god heller.

Återköp: Nej, det finns mycket bättre beor, för att inte tala om andra såser. 

Glenns Recension

Jag nämnde i min gamla recension om Lohmanders vanliga bearnaise att det fanns en bea-variant jag tyckte var ännu bättre. Det rör sig nämligen om Lohmanders Bearnaise Vitlök.

Precis som med Lohmanders original så är såsen krämig och lite syrlig och smaken passar perfekt till pizza. Skillnaden mellan de två beorna är liten men gör mycket. Inslaget av vitlök gör denna variant helt och hållet överlägsen den vanliga.

För en som gillar smaken av vitlök så tycker jag tvärt om från min bror att vitlökssmaken passar in utmärkt till Lohmanders bea. Så pass utmärkt att den enkelt går om den ordinarie varianten. Lohmanders Vitlök är för mig toppen av alla pizzabeor i butikerna och jag köper den ofta då den passar till en stor mängd pizzavarianter.

Så självklart förtjänar den att utnämnas till en personlig favorit! Den sviker mig aldrig och jag kan inte annat än tacka Lohmanders för deras klockrena såser.

Mitt betyg: 9.1

Återköp: Självklart!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.