Estrella Karamelliserad Rödlök

Estrella Karamelliserad Rödlök

Glenns Recension

Estrella bröt ut sina höstspecialer och en av dem är här: Karamelliserad Rödlök. Estrella har haft kul med sina korttidssmaker; förra hösten hade de ju de helt och hållet unika Äppelpaj chipsen. Experiment och nya smakkombinationer är kul och inte minst för att man kan hitta en ny favorit!

Nu hade jag inte kallat Karamelliserad Rödlök en favorit, men den visar definitivt hur klockrena nya smaker kan hittas med lite tur, lite kreativitet och ett gott sinne för smaker. För jag står fast vid att Karamelliserad Rödlök faktiskt är de godaste lökchipsen jag köpt. Nu pratar vi inte kombinationer (som Sourcream & Onion), även om en purist kanske hade kallat karamelliseringen för en till ingrediens.

Men oavsett hur man definierar det så klår Estrellas nya smak alla gamla Grill och Löksmaker jag provat genom åren. Lökkategorin är dock inte en personlig favorit, och det finns chips jag gillar mer än dessa nya.

Smaken hos chipsen är en aning för mild. Jag skulle inte vilja se den vara jättedominant, för det skulle riskera bli tröttsamt eller enformigt, men en nivå upp i smakskalan skulle hjälpa rejält. Smaken som finns är dock mycket god. Den är otroligt nyanserad och har ett riktigt djup och det inslaget av sötma som gör chips allra bäst. Det är överlag en väldigt rund och passande höstig smak.

Jag tycker Estrella har hittat en riktig höjdare med denna nya smak, och jag skulle mer än gärna se den platsa på deras ordinarie sortiment! Mildheten drar ner betyget ett snäpp, men jag var positivt överraskad av dessa chips och skulle gärna köpa dem igen.

Mitt betyg: 7.5

Kombinera med: Estrellas Vitlök skulle jag satsa på.

Återköp: Ja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.