Marabou Premium Fylld Marsipan

IMG_5673

Dannes Recension

“Första tuggorna levererade en rungande örfil av överraskning”

Av en slump fastnade mina ögon på denna, då en kund vänligt nog lagt den bredvid senaste numret av Aktuell Rapport. Jag vet att marabou tidigare haft en marsipankaka av liknande typ, och av bilden på framsidan att döma såg det ut att vara samma. Vad som skiljde sig var för packningen. Hade same old bara bytt kläder, eller hade den återuppstått i en försämrad/förbättrad version i och med den nya designen på förpackningen? Var den god nog att lägga mellan skinkorna, eller borde den förpassas till den dammiga, bortglömda delen av snackshyllan? Det var en gåta som blev tvungen att lösas med ett smakprov.

Trots det fula typsnittet på marabous logga så känns förpackningen exklusiv och elegant. Svart, grön och guld är ju en bra färgkombination och dessutom färger jag gillar. Senast jag smakade den så var den förvisso god, men inte så god att jag frekvent återköpte. Den saknade det där lilla extra i smaken.

Första anblicken av den nya versionen ingöt inga större förhoppningar. Den verkade ha samma form och tillverkning som innan, men då jag bröt av en bit så kändes det som att chokladhöljet var något tjockare än jag minns – ett gott tecken! En av mina klagopunkter förut var nämligen det alltför snålt tilltagna höljet av choklad. På förpackningen var chokladen angiven som mörk och jag hoppades nu bara att de inte gjort den för mörk. En vanlig åkomma som många chokladtillverkare tyvärr lider av är uppfattningen att mörk choklad ska va lika mörk som Svenska akademins framtid, så att den blir oätbart besk.

Jag kan glädjande rapportera att så var inte fallet! De första tuggorna levererade en rungande örfil av överraskning. Marsipanen var tungt saftig och sprängfylld av smak. Det lite tjockare chokladhöljet balanserade perfekt på kniveggen mellan mörk och ljus, vilket var en fin smakmässig symbios. Smaken bara växte i munnen för varje tugga! Otroligt. Det hade jag absolut inte förväntat mig av marabou. Det är såhär marsipanchoklad ska smaka! Årets överraskning, utan tvekan. Stark rekommendation för alla som är lika stora marsipanslynor som mig.

Mitt betyg: 9.7
Vet inte vad som mer finns att förbättra här! Har definitivt potential att bli en framtida favorit – kan va den godaste marsipanchokladen jag ätit.

Kombinera med: En himmelsäng och naken skönhet som spelar på en guldharpa åt dig

Återköp: Det här måste jag köpa igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.