Marabou Fudge & Havssalt

Marabou Fudge & Havssalt

Glenns Recension

Jag är inte ett superstort fan av Marabous mjölkchoklad men fudge väcker goda minnen hos mig, så jag tog chansen för att se hur kombinationen blev. Det är inte illa! Kombon, även om den låter lite enformig, höll intresset genom hela kakan.

Jag tror mycket av det är tack vare saltet. Salt har en stark egenskap i chokladsmaker där den sticker ut lite av sig själv men samtidigt blandar sig väl med helheten. Det blir ofta en mer nyanserad smak om salt ingår. Även fudgen i chokladkakan är god. Inte lika mjuk och saftig som en hemgjord såklart, men den har en bra sötma och smak som förstärker mjölkchokladen.

Det mest udda med kakan är faktiskt konsistensen; den är oväntat tuggig. Inte nog för att vara en dålig aspekt, men mer än förväntan. Dock gör den sig förtjänt av en tyngre känsla för alla smaker kombineras fint och den är helt klart intressant nog för att överväga ett återköp.

Mitt betyg: 7.0

Återköp: Det kan mycket väl tänkas.

Dannes Recension

Till skillnad från brorsan så ÄR jag ett stort fan av marabous choklad, så det kan tyckas motsägelsefullt att mitt betyg här blir lägre. Men det har sin förklaring!

Min åsikt är att det är fudgen som drar ner betyget rejält. Den är mil ifrån kvalitet och smak av en hemmagjord superb fudge. Stundtals är bitarna av fudge riktigt hårda, och smaken är inte distinkt nog för att komplettera chokladen. Det resulterar i en svårplacerad smakpaljett man inte riktigt kan sätta fingret på och ifall det är något jag avskyr mer än melodifestivalen, så är det när en snacksproducent inte står för sin produkt all in och visar upp hela produktens personlighet. Vi har redan nog med velande och vaga fjantar till politiker, låt inte detta beteende korrumpera vår underbara snacksvärld.

Till råda på allt är utformningen av kakan för platt i min mening. Det hade blivit en godare mouthfeel om rutorna varit tjockare och större. Efter noggrann kalibrering hittades den optimala smakupplevelsen av att äta en hel rad med 4 bitar åt gången.

Mitt betyg: 5
Medelmåttigt. Ni kan bättre marabou, det är godare att äta den vanliga mjölkchokladen utan att blanda i den lågkvalitativa fudgen man valt.

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.