Cocio Ljus Chokladmjölk

IMG_5651

Dannes Recension

Cocio hittar man ibland i större butiker, och jag misstänker att de är puckos största konkurrent. Lyckas Cocios ljusa chokladmjölk rå på det etablerade märket pucko, speciellt i tider när pucko nyss släppt en så god produkt som pucko coconut? Läs vidare för svaret.

Vi börjar med förpackningen. Designen är ju inte direkt påkostad, och redan från början får man jobba i uppförsbacke mot puckos fina kvalitetsflaska i glas, där man faktiskt kan se innehållet innan man köper den. Cocios förpackning ger ett mycket billigare intryck vilket medför att många konsumenter kanske inte vill ta risken att genomföra ett köp.

Vidare till innehållet. Den är tydligt angiven som ljus chokladmjölk och det stämmer verkligen. Den är så ljus att den får blondinbella att framstå som brunett. Nja, kanske inte riktigt så ljus som i det dåliga skämtet, men nästan. Cocio har inte använt vit choklad, men det drar åt det hållet. Smaken har en mycket tydlig och oväntad hint av caramel, och för de som vet ett eller två om bakning och desserter så är det ingen nyhet att karamelliserad mjölk enkelt kan tillverka genom att långsamt koka sötad mjölk.

Tyvärr upplever jag smaken som ganska lågkvalitativ och industriell. Det smakar för lite choklad, och påminner mer om en sötare mjölk med kolahint. Next.

Mitt betyg: 3.8
Trots den lockande bilden på förpackningen av en snygg tjej som kör intervaller på en våg av chokladmjölk (som är mycket mörkare än förpackningens innehåll) så levererar inte smaken riktigt.

Återköp: Nej

Glenns Recension

Chokladmjölkar kan variera oväntat mycket och då jag själv föredrar ljus över mörk choklad så hade jag större förhoppningar om Cocios produkt. Men fy, den levererade inte alls.

Precis som brorsan säger smakar den knappt choklad, snarare någon blaskig second rate karamell-liknande smak. Skarp och sockrig på ett dåligt sätt; smaken sitter helt fel och jag ville inte dricka upp ett halvt glas.

Usch. Lämna den ljusa chokladmjölken åt den sanna mästaren: O’boy.

Mitt betyg: 2.4

Återköp: Hell no.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.