Doritos Nacho Cheese

IMG_5644

Dannes Recension

Det finns många chips därute med cheddarsmak som aspirerar på tronen över ostsmakerna. Det sitter en fet kung stadigt på den tronen som får alla utmanare att smaka som bleka och smaklöst urvattnade kopior. Den kungen heter doritos nacho cheese.

Som barn minns jag väldigt tydligt skillnaden mellan då familjen åt nachos med santa marias chips och när vi gjorde det med doritos. På den tiden såldes inte doritos i vanliga butiker utan man var tvungen att köpa dem till samma kilopris som saffran i specialbutiker som Grays American food imports i stockholm. Varje gång någon av mina föräldrar var i sthlm köpte de alltid med hem ett par påsar och en del andra Amerikanska varor.

Att äta nachos med santa marias (eller något annat märke) chips var gott. Chipsen var helt ok och gjorde sitt jobb men inget mer. Men när mamma plockade fram doritospåsen istället.. Ni som sett filmen Aladdin vet mycket väl vad jag menar – en helt ny värld!

Trots att jag upplever att kvaliteten varit något ojämn de senaste åren så står jag fortfarande fast vid att inget annat märke jag testat kommer i närheten av doritos cheddarsmak, och inte heller lyckas de uppnå samma styrka på smaken. Det är bara att gratulera, bra jobbat doritos! Chipsmästaren har kammat hem förstapriset på alla deras smaker. De leder i cheddar, de leder i sweet chili, och till och med i en oväntad svennesmak smak som sour cream. Det är en sann bedrift som bara gör det ännu mer uppenbart hur inkompetenta och snåla de svenska tillverkarna är när det kommer till att smaksätta sina chips. De har mycket att lära av mästaren..

Mitt betyg: 9.5
Upp med kvaliteten på en jämnare nivå lite mer bara så är betyget i full pott sen.

Kombinera med: Funkar med i stort sett all dip, men vitlök och ranch passar not bäst!

Återköp:  Skiter björnen i skogen?

dannfav

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.