Coop Änglamark Rotfruktchips

Coop Änglamark Rotfrukt Chips

Glenns Recension

Köpte dessa rotfruktchips lite nyfiket. Här har ju produkten en chans att skylta med högkvalitativa ingredienser, att låta frukten stå i fokus istället för någon smaksättning. Det är just det som alla de ‘Saltade Chips’-smaker vi provat misslyckas med.

Och visst! Den ligger redan långt över chips som OLW Lättsaltade. Det är en rik och varierad smak av diverse rotfrukter och det är lagom mycket salt. Det enda jag har emot dessa chips är egentligen att jag tröttnade på dem i längden. I synnerhet stack smaken av palsternacka ut för långt, och saltet, även om det låg på en bra nivå i början, byggde upp under påsens gång och blev lite för salt i slutändan.

Det kanske helt enkelt är chips där man inte bör käka en hel påse på en gång, men kom igen nu, är det snacks så är det. Produkten ska inte behöva tyglas av den som äter den. Det är snarare upp till tillverkarna att hitta en finare smakbalans så att köparna med gott samvete kan gorma en hel påse.

Dock är det för omväxlings skull roligt att man hittar en produkt som är för smaksatt. Det är i de allra flesta fallen den raka motsatsen. Jag gillade Änglamarks Rotfruktchips ändå; det blev åtminstone ett roligt experiment. Men jag skulle hemskt gärna se fler rotfruktchips på marknaden, och smaksatta på det! De har stor potential, inte minst som variation till de vanliga potatischipsen.

Mitt betyg: 5.3

Kombinera med: Sourcream & Onion kanske, eller vanliga Onion. Risk dock att man döljer rotfruktsmaken för mycket.

Återköp: Mycket tveksamt, men jag är öppen för fler rotfruktchips.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.