Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie

IMG_5634

Dannes Recension

Hello B&J, we meet again. Jag medger att jag smakat den här versionen för flera år sedan, men då jag inte alls kommer ihåg mitt intryck så är det på sin plats med en uppdatering i mina smaklökars databas. Chokladälskare som jag är – håller den måttet?

Jag råkar också vara älskare (och konnässör) av brownies. So this should be right up my alley. Glassen har ganska hög densitet, vilket är ett gott tecken. Finns det något värre än ett stort glasspaket som knappt väger nånting? Ja GB, jag pratar om eran mygelprodukt big pack – en till volymen väl tilltagen bunke av lågkvalitativ plast som till största delen består av luft.

Hur är färgen på B&J’s glass? Som man förväntar sig. Mörkbrun och har rätt nyans, till skillnad mot den grå besvikelsen från Häagen Dasz. Låt oss också göra en mer djupgående analys av det viktigaste: smaken. Vi kan börja med browniebitarna. Wow! Jag blev mycket positivt överraskad. Hade inte förväntat mig att de skulle vara såhär goda. Det är definitivt inget jag minns från att ha ätit den förut. De är mjuka, sega, och rätt mängd sötma. Tyvärr kan jag inte dra samma slutsats om chokladglassen. Den är för besk och lyckas inte bära upp de utsökta browniebitarna. Ett vanligt misstag som många glasstillverkare tyvärr gör – varför man väljer en alltför besk smak på sin chokladglass vet jag inte riktigt. Hallå, det är glass. Den som vill ha beska kan väl gå och svälja en matsked rent kakaopulver.

Mitt betyg: 6.8
Browniebitarna är guldmaterial, men tyvärr dras helheten ned av den för beska chokladglassen.

Kombinera med: Inget sött, då är du f*cked.

Återköp: Tvek. Bättre köpa rena brownies isåfall

Glenns Recension

Jag erkänner direkt att jag inte är ett megafan av choklad. Jag gillar smaken, men det är inte någon gudars smak över alla andra, och det är mycket sällan jag gillar choklad utan något annat tillägg. Tvärt om bör choklad vara ett tillägg, inte bas-smaken.

Men jag inser att jag är i minoriteten och därför finns det glassar som denna där hela glassen är endimensionell och bara strävar efter choklad som smak. Tycker jag att det är gott? Nja, inte särskilt. Det duger i ett par skedar men jag tröttnar oerhört fort på en så ensidig smak.

Vad som dock gör denna glass en stor tjänst är de ytterst goda browniebitar man även hittar i B&Js Mintglass. Browniebitarna har en utsökt konsistens och smak och är en njutning vid varje tugga. Mycket längre än så går tyvärr inte glassen. Jag skulle i slutändan hellre se dessa brownies i kombination med något annat godare än plain old chokladglass. Som det står har B&J många godare smaker än Chocolate Fudge Brownie.

Mitt betyg: 5.6

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.