Coop Honungsrostade Jordnötter

Coop Honungsrostade Jordnötter

Glenns Recension

Dessa var mina favoritnötter som barn, men de försvann från marknaden i ett par år. Nu i vuxen ålder har de dock återvänt och de är minst lika goda som jag minns dem, med skillnaden att det nu finns fler märken och varianter.

Jag har tidigare recenserat Estrella Honung & Salt Nötmix och konstaterade att den är mer sin egen produkt istället för att jämföra den med Coops honungsnötter. Men det var då och nu är vi här. Dessa nötter är mindre karamelliserade/dragerade utan de är mer sockriga. Smaken här ligger i en kombination av jordnötsmaken och sötma, utan det extra inslaget av salt som Estrellas tillbjöd.

För en mer fokuserad smakprofil, en mer äkta honungsröstade jordnötter-smak så är Coops honungsnötter suveräna. Det smaken påminner mig om är brorsans gamla jordnötsmör och honung på tekake-macka som han gormade på till filmkvällar när jag var liten, fast utan den sega och tuggiga konsistensen.

Här ersätts det mot knaprighet, vilket komplementerar den sockriga smaken fint. Det svåraste med de här nötterna kan vara att de är en aning lätta att tröttna på innan man nått botten på påsen. Jag hade personligen uppskattat en mindre storleksvariant. Då och då får jag upp suget på honungsrostade jordnötter på nytt, och då finns alltid Coops produkt nära till hands.

Mitt betyg: 7.3

Återköp: Inte jätteofta, men ja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.