Stora Coop Umeå Eget Bageri -Kladdig Chokladmuffins

IMG_5596

Dannes Recension

Då och då inträffar katastrofen när jag besöker Stora Coop på helgerna för att veckohandla. Jag talar om tillfällena när deras egna bageri skitit i att göra nya Valnötsbrownies; min go-to-bakelse som jag av tradition köper varje helg och som innehar topplaceringen över världens bästa butiksbrownies på min lista.

Ett alternativ som är värt att testa är då deras kladdiga chokladmuffins. Låt dig inte luras av storleken på de små rackarna. Trots att de nästan får plats i en fingerborg så är de förvånansvärt mättande och packade med ljuvlig chokladsmak.

Jag vet egentligen inte ifall jag skulle kalla dem för äkta muffins. Konsistensen påminner mer om kladdkaka än traditionell torr muffin-sockerkaka. Vilket såklart är positivt! Det är dock inte riktigt kladdkaka heller, jag skulle klassa bakelsen mer som en blandning av fudge och nougatchoklad. God är den iallafall!

Smakens karaktär har en liten minimal touch av kaffe, och chokladen är högkvalitativ. Den drar mer åt det beska hållet, men inte så att den är för besk. Viss sötma återfinns. Det här är en bakelse som lämpar sig väl när man är halvsugen på nåt chokladigt med inte vill ha en så dekadent eller maffig bit som valnötsbrownien.

Se dock till att inte äta något vid sidan som är väldigt sött, för då kommer den smaka beskt ganska snabbt. Har jag något att klaga på då? Ja, det finns en uppenbar detalj som stör mig: Priset. Come on, Coop. Really? 40 spänn för två små muffins. För det priset förväntar jag mig en happy ending.

Betyg: 8.1
Sänk priset eller öka storleken så kanske jag kan dela ut lite mer poäng.

Kombinera med: Svårt faktiskt. Skulle kanske säga mjölk, men jag bör nog testa först innan jag kan ge besked. Pucko kanske? 

Återköp: Då och då!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.