Grandiosa X-tra Allt Cheddar

IMG_5624

Dannes Recension

Ok, jag säger det på en gång. Det där med ”extra allt” som står på förpackningen är ju uppenbart ett fett skämt. Det försöker blåsa upp pizzans image till att verka maffig och extrem, i hopp om att locka till sig en köpare. Well Grandiosa, I’ve got news for you. If you talk the talk, you’ve gotta walk the walk. Man ska inte trycka upp en sån text på förpackningen för att sedan leverera en pizza som i verkligheten innehåller något mindre mängd ingridienser än en vanlig standard pizzeria-pizza. Vi konsumenter kommer ihåg sånt, och vi gillar det inte.

Vad ska man då som konsument tro om deras pizzor som inte ingår i ”x-tra allt”-serien? Måste man då använda lupp för att hitta ingridienserna? Oj vad man på en gång istället älskar producenter som verkligen fattar det där. Det mest uppenbara exemplet är Ben & Jerrys eller Jalapeno poppers. En bombastisk beskrivning av produkten ska ta mig fan också innehålla en produkt där man inte snålat! Hoppas Grandiosa snart inser det och börjar put their money where their mouth is.

Men nu när vi fått bort elefanten ur rummet kanske vi ska ägna oss lite åt produkten i fråga. Trots att den definitivt inte innehåller mängden man egentligen bör få om man beställer en pizza med extra allt, så är den faktiskt oväntat god. Cheddarsmaken kompletteras perfekt av något som är lite syrligt och jag inte kan sätta fingret på. Är det de saftiga tomaterna, eller paprikan? Det är iaf helt klart en av de bättre frysdegarna jag ätit.

Betyg: 8.1
Om nu grandiosa verkligen kunde få pizzan att ha extra allt och inte bara tomma ord, så skulle betyget eventuellt kunna passera guldstrecket.

Kombinera med: Extra ost såklart, och ICAs chilibea.

Återköp: Trots att det är en rip-off, så ja. Det kan hända! 

 

Glenns Recension

Grandiosas nya Cheddarpizza kom lite från ingenstans men jag visste direkt att jag behövde prova den. Man kan börja med att säga att pizzan har en acceptabel mängd ingredienser för en frys. Jag tycker inte att de snålar (bortsett från att de kallar den ‘Xtra-Allt’) men det finns givetvis plats för mer. Och självklart lägger vi oftast på mer på våra fryspizzor. Extra ost och sås är ett viktigt tillägg!

Cheddarpizzan är oväntat flott, kanske den flottaste fryspizzan jag ätit. Ibland kan en flott pizza vara ett minus men här är det inget annat än en positiv aspekt! Det gör att den närmar sig en ‘riktig’ pizza mer än de många andra fryspizzorna som finns. Konsistensen forutom det är inget märkvärdigt. Det är en standard Grandiosa fryspizza med den hårda degen.

Smaken däremot är inte illa! De två huvudsmakerna är cheddarn och tomaten, och jag vet inte om det är tomaterna eller paprikan men det finns något syrligt i smakprofilen som passar sig extremt väl. Helheten blir en delvis rundad och varm ostsmak och delvis en spetsig och syrlig smak och de två bildar en intressant och välutvecklad smakkombination.

Jag har gillat Grandiosas Cheddar mer för varje gång jag ätit den. Den är rätt unik; det finns inga andra smaker som liknar den riktigt i frysdisken. Jag skulle nog i nuläget påstå att det är en av Grandiosas bästa.

Mitt betyg: 8.4

Kombinera med: Chilibea lär passa fint.

Återköp: Ja.

Samlat betyg:

silver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.