Estrella Västkustchips Äkta Cheddar & Rödlök

IMG_5616

Dannes Recension

Det räcker med att titta på förpackningen för att inse hur lågt tillverkarna sjunkigt när det gäller att mygla med ingridienserna. “Äkta cheddar”. Man skryter alltså med att en av smakerna är den riktiga smaken och inte någon tillsats. Ska man då anta att alla chipstillverkares smaker är tillsatser och aromämnen ifall de inte specificeras som äkta? Ja, om man ska tro Mats-Erik Nilssons förträffliga bok “Matfusket” så är det inte en orimlig slutsats. Den boken borde skickas ut av regeringen gratis till alla hushåll som allmänbildning. Det är verkligen häpnadsväckande hur många livsmedelsföretag blåser okunniga konsumenter. Rekommenderas starkt.

Åter till produkten. Påsens material känns betydligt mer påkostat än Estrellas vanliga påsar, gäller detsamma för innehållet? Är chipsen lika snålkryddade som den Svenska genomsnittspåsen, eller lyckas Estrella dra sig upp ur kvicksanden av smakutspädning och faktiskt leverera lite tryck?

Den första ledtråden kommer vid öppnandet av påsen, något som Estrella komiskt försökt marknadsföra under namnet “Estrella-rycket”. Man kanske hade hoppats få de juridiska rättigheterna till metoden att öppna chipspåsen, så att konkurrenternas kunder skulle bli tvunga att öppna sina påsar med nagelsax, sekatör eller motorsåg för att undvika stämning.

Lukten känns definitivt som äkta cheddar, och faktum är att smaken inte alls är tokig! Smakstyrkan är inte jalapeno-poppers-stark, men högt över medel vilket är väldigt uppskattat. Rödlöken gifter sig toppenbra med den bitande cheddarsmaken men ingen av dem dominerar ut den andre. Chipskvaliteten är dessutom hög. Bra jobbat Estrella, måste medge att jag är positivt överraskad.

Finns det någon nackdel? Ja, en smärre. Chipsens tillverkningsmetod har gjort dem ganska konstigt formade, vilken inte alls lämpar sig för den dippsugne snacksaren. Dessutom är chipsen tämligen små.

Mitt betyg: 7.9
Nästan silvernivå! Fixar estrella bara till formen och storleken på dem så att man kan dippa användarvänligt så är silvernivån lätt passerad.

Kombinera med: Det här är en smak som passar många olika dippar, men jag skulle nog rekommendera fresh island.

Återköp: Inte alls omöjligt.

 

Glenns Recension

Estrellas Västkustchips är deras svar på OLWs Naturchips, dvs en rad chipssmaker i högre kvalitet. Och för en som gillar högkvalitativa produkter är det förstås välkommet! Äkta Cheddar och Rödlök tillhör utan tvekan den kategorin. Chipsen är välgjorda, riktigt knapriga och smaken smakar lika ‘Äkta’ som det står på framsidan.

Jag märker precis som brorsan att chipsen är tämligen små och krokiga, vilket gör dem lite svårare att ätas med dipp, men däremot tycker inte jag att det är en negativ punkt, enbart något man får tygla sina förväntningar till.

Både cheddarn och rödlöken hittas i smakprofilen och det är en rik och välrundad söt och ostig smak. Mycket god! Jag skulle däremot vilja se dem kryddade mer rikligt. De är fortfarande över medel, men det finns utrymme för ännu mer. Kryddar de på lite extra så skulle smaken lätt bli en personlig favorit! Men redan nu når de nätt och jämnt ett silverbetyg.

Mitt betyg: 8.0

Kombinera med: OLWs Ranch!

Återköp: Säkert.

Samlat betyg:

brons

2 comments

  1. Detta skrevs visserligen länge sedan, men måste ändå kommentera detta. Dessa chips är svaret på livets mest ställda fråga, de är meningen med livet! Nä, ok, viss överdrift i den, men hallå, till dessa behövs INGEN dipp what so ever. Har ärligt talat aldrig ätit chips som är goda utan dipp, men dessa är ju guld! Mvh

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.