Manomasa White Cheddar

Manomasa White Cheddar

Glenns Recension

Detta lite annorlunda märke dök upp i mexikanska sektionen i butiken och om jag inte minns fel är de från Storbritannien. Manomasa har flera smaker och lustigt nog verkar alla ha olika chipsform. Denna White Cheddar är som ni ser oval. Smakerna är allihop rätt unika, jag har aldrig sett de kombinationerna i Sverige. Om det ska vara ett lyxmärke vet jag inte, för bortom de udda men roliga smakerna och de fina chipsen så får jag inte ett särskilt stort gourmetintryck från dem, men däremot tycker jag det är jättekul med så nytänkande och annorlunda smaker.

Denna smak i synnerhet har jag fastnat lite för. Den har en djup och komplex ostsmak som blandar sig väl med lins och majssmaken. De skyltar med koriander också men den är inte lika uppenbar. De fina vita chipsen är nästan för fina för mexikansk matlagning, dvs, de passar bättre att äta som de är.

Det största minuspoänget är att de är för svagt och för ojämnt kryddade. Vissa chips har jättemycket på och de är de allra bästa, medan vissa andra smakar knappt någonting. Det här håller tillbaks chipsens betyg mer än jag skulle vilja, för de har en så stark potential. Smaken är riktigt god, bland de bättre ostsmaker jag smakat, men den försvinner alldeles för mycket i den snåla kryddningen.

Vågar de krydda på mer skulle de här lätt bli en av mina personliga favoriter. Det är redan nu väldigt nära, men jag kan inte rationalisera det när de inte lever upp till sin potential.

Mitt betyg: 7.8

Kombinera med: Ingenting! Möööjligtvis en ranch eller vitlök, men jag tycker chipsen presterar som bäst när de får stå på sin egna krydda.

Återköp: Gärna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.