Häagen-Dazs Belgian Chocolate

IMG_5627

Dannes Recension

Efter den oväntade succeen med Strawberries & Cream, och Salted Caramel var mitt sikte nyfiket inställd på deras rena chokladsmak. Skulle de lyckas vinna en liten del av mitt hjärta, speciellt nu i tuffa glasstider när Ben & Jerry’s släppt en pepparkakssmak?

Jag är ett äkta chokladluder. Ingen såndär hipstertönt som bara äter ett par små bitar av en besk 80% kakaokaka. Hell no. Ge mig en vanlig lodig 400g marabou mjölk så är jag mer än nöjd. Är häagens belgare lite för finförnäm för mig? Det var min farhåga innan jag öppnade locket.

Så fort jag såg färgen på glassen blev jag skeptisk. Jag hade nämligen förväntat mig en djupt mörkbrun nyans av len chokladglass utan nånting i, precis som man kan ana av förpackingen. Vad som istället träffade min näthinna var en grå smet med lite mörka prickar i. Hm, fel färg.. Det bådade inte gott.

När min sked skulle ta första skopan blev jag ännu mer skeptisk. De mörka bitarna visade sig vara små flisor av hackad choklad. ‘Nej!’ tänkte jag direkt. Hade de verkligen kopierat GB vaniljglass med krossad choklad – en av de mest överskattade glassarna i Svensk historia? Konsistensen mot skeden kändes exakt som den. ‘WTF’ tänkte jag. Jag var ju beredd på en silkeslen mörkbrun choklad, precis som det är i deras smak Chocolate & Salted Caramel. Men den här chokladen var ju helt annan.

Smaken då? En besvikelse. Den är lika inspirerande och kul som att umgås en timme med miljöpartiets partiledare Isabella Lövin – grymt tråkig med andra ord. Smaken är för besk och lågkvalitativ. De krossade bitarna av choklad likaså. De förstör glassens känsla och påminner för mycket om GB’s dynga. Färgen känns off och man tröttnar direkt efter ett par tuggor. Var är krämigheten? Var är den silkeslena texturen? Var är färgen och sötman? Skärp er Häagen Dazs, det här duger knappt till att doppa dasen i.

Mitt betyg: 4
Hade definitivt förväntat mig något mycket bättre. 

Kombinera med: Insidan på papperskorgen

Återköp: Nej

 

Glenns Recension

Jag instämmer mer brorsan om att den här glassen är för tråkig, men han har helt fel när han påstår att den är lågkvalitativ. Det här är en rik mörkchokladsglass för folk som gillar mörk choklad och inte vill ha extra inslag. Tyvärr är inte jag en av dem, så glassen känns ganska wasted på mig, men jag skulle inte gå så långt att påstå att den är dåligt gjord.

Jag tycker glassen faktiskt är väldigt lik Chocolate & Salted Caramel, fast minus karamellen så klart. Personligen behöver jag mer än så för att göra en glass intressant, speciellt då jag inte ser choklad som något gott nog att klara sig på egen hand.

Den är mycket bättre än GBs alternativ, men jag tröttnar jag också på ett par tuggor och köper alltid hellre något annat. Inte rätt målgrupp för denna glass, den saken är säker, men jag kommer givetvis fortfarande betygsätta efter hur mycket jag faktiskt tyckte om den.

Mitt betyg: 5.2

Återköp: Nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.