Marabou Big Taste Toffee Whole Nut

IMG_5580

Glenns Recension

Jag vet inte varför min bror gormar sig om språk och ungdomar. Det här är en hemsida för att recensera snacks, inte hans personliga blogg för gubbiga uttalanden. Men såväl, till produkten. En av hörnpelarna i Marabous Big Taste-serie är just denna Toffee Whole Nut. Jag trodde först när jag skulle smaka på kakan att den skulle tillhöra den tyngsta viktklassen chokladkakor. Det ser ju så ut! En jättestor kaka med hasselnötter i och fyllning och kolasås. Tvärt om är den faktiskt förvånansvärt lättäten.

Det för mig är ett stort bonus. Min bror kanske går mer efter de kompakta extrema chokladkakorna men jag vill oftast ha något lättätet; luftigare men samtidigt god och intressant nog att fånga min uppmärksamhet och mina pengar.

Det bästa med kakan är hur alla ingredienser så enkelt smälter samman i munnen. De bildar en nyanserad och söt smak, och det samma gäller för konsistensen. Nötterna är knapriga men inte för hårda, kolasåsen är mjuk, chokladen lite fastare… Den är rik på intryck och samtidigt mycket god, vilket gör att man inte tröttnar snabbt på produkten.

Och för en som kan tänkas vara lite kräsen med chokladprodukter så är det ett stort plus! Marabou (eller Mondelez? Trots min brors påpekan om plagiat ägs förstås både Milka och Marabou av samma företag.) har siktat rätt och skapat en mycket bra chokladkaka.

Mitt Betyg: 8.7

Återköp: Det kan mycket väl tänkas.

 

Dannes Recension

Dags att greppa en av marabous “BIG Taste”-produkter och noggrannt granska den under det skarpa strålkastarljuset från smaklökarna.

Serien BIG-Taste är relativt ny, och riktar sig gissningsvis mer åt gruppen konsumenter som jag själv tillhör. Serien innehåller kakor av större volym och vildare smakkombinationer. De klockar in på 300 feta gram och är alltså som skräddarsydda för oss som dras åt mer flashiga och dekadenta produkter, eller helt enkelt har en massiv kroppshydda som inte blir tillfredsställd av de 200 futtiga grammen som deras normala kakor ligger på.

Vi börjar recensionen med en riktigt bred betraktningsvinkel: reklamen. Då den introducerades såg jag en affish i en busshållplats,  som påstod sig innehålla ett äkta citat från en instagramanvändare som kommenterat produkten.

D3Tf7LR

Personligen får jag kvälvningar av att höra folk använda sånt språkbruk, och tyvärr är det ungdomars fel. Det räcker med att ta en tur på t.e.x tunnelbanan i Stockholm för att inse att dagens ungdomar i snabb takt håller på att misshandla det vackra Svenska språket till barbarisk oigenkännlighet. Tragiskt nog verkar det mest populära ordet bland sveriges unga vara ‘ba’. Hanba, honba, jaba.. Det finns inget som heter ‘ba’. Vad hände med att tänka efter lite innan man talar så snabbt som möjligt? Vad hände med att strukturera sina meningar med en välartikulerad och genomtänkt elegans? Prova det istället, kids.

Att marabou som företag aktivt bidrog med att sprida sådant här språkmissbruk lämnade en sur smak i munnen, som jag var osäker på om smaken på deras kaka skulle kunna överkomma. Och sen har vi ju en fråga om uppenbart plagiat..

55ed06024d4b934165f939871364
Man kan ju undra var smakingenjörerna på marabou fick sin inspiration från..

 

Det började således i en mycket skarp uppförsbacke för Toffee Whole Nut. Men som älskare av choklad, var jag ju ändå tvungen att införskaffa den för att prova. Betyget då? Riktigt god! Smakbalansen mellan ingridienserna är väldigt väl avvägd. Den är varken för söt eller för sliskig. Man tröttnar inte efter 50g, utan klarar faktiskt att smeka ner hela ekipaget utan att den blir för påfrestande. Jag kan tänka mig att marabous VD tuggat sig igenom minst 10 st av Milkas Toffe Wholenut innan han gav order om hur den skulle tillverkas..

Mitt betyg: 7.2
En klar bronsplats, trots språkmissbruket i reklamen.

Återköp: Kan tänkas!

Samlat betyg:

brons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.